A tábor kedvence: Mittens
Interjú
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Mai cikkünkben Zsófi, visszatérő táborozónk mesél tavalyi PEOPLE TEAM-élményeiről. Zsófi szilárdan állítja: a tábor állandó jókedvének garanciája nem más volt, mint Mittens, az édes kismacska.

Kis korom óta imádom a cicákat, van nekünk is egy otthon, akinek Cirmi a neve. Mikor először voltam a PT-ben, két éve, szomorú is voltam, hogy el kell válnom tőle egy egész hétre. Ezért örültem annyira tavaly, amikor szinte a semmiből felbukkant a tábor életében Mittens.

Lényegében attól a pillanattól kezdve, hogy betette a lábát a táborba, mindenki szívét elbűvölte. Istenem, még ma is teljesen elolvadok, ha eszembe jut, mikor egy pillangót üldözött végig a táborozók között!

Senki nem tudta igazából, hogyan került hozzánk. A mókusok szerint elcsatangolhatott az anyukájától. És mivel nem találtuk meg a családját, hiába is kerestük a campuson, úgy éreztük, nekünk kell gondoskodnunk róla. Így lett Mittens cica új családja a PEOPLE TEAM!

A nevét amúgy Sarah-tól kapta. Sarah Angliából érkezett – ő tartotta tavaly az angoltábort –, és náluk így hívják a szőrmekesztyűket. A kis Mittens pedig olyan bolyhos volt, hogy a név teljesen ráillett a kis szőrmókra.

Nemcsak vigyáztunk rá, hanem fejleszteni is próbáltuk az apróságot. Többen csináltunk neki egy akadálypályát, amelynek a célmezőnyébe egy kis nassolnivalót raktunk neki. Mittens úgy mászott át a karikákon és az akadályként odarakott köveken, hogy alig akartunk hinni a szemünknek.

De Mittens hihetetlen érzékenysége volt az, ami igazán imádnivalóvá tette őt. Mikor valamelyik táborozót elkapta a honvágy, Mittens egyből észrevette, hogy valami nem stimmel. Ilyenkor dorombolni kezdett a szomorkodónak. Egy ilyen cukiság jelenlétében pedig ki ne felejtené el, mi bántja a szívét? Ha rosszul éreztem magam, engem is mindig felvidított, ha megtaláltam valami hűvös helyre bújva – meg gyakran valamelyik táborozó ölében –, és kicsit megszeretgethettem. Ilyenkor Cirmi is eszembe jutott mindig, de Mittens ott volt, hogy tompítsa kicsit a hiányát.

A tábori napjaink végét is általában Mittens cica jelezte. Ahogy lement a nap, és mi a programoktól és a bulizástól kifáradtan ücsörögtünk, mindig odajött közénk, ahol egy elégedett sóhajjal gömbölyödhetett össze. Innen éreztük, hogy lassan mi is aludni indulhatunk.

Lejegyezte: Bárt Roland 


AJÁNLOTT

Látni, kiből lesz jó mókus

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Andrással folytatjuk. Lássuk, ő miből következtet arra, hogy melyik táborozóból lesz jó mókus…

Csak itt vannak kismókusok

Interjú
Miért jelentkezik valaki iskola mellett táboroztatónak? Lilla vallott arról, milyen tábori tapasztalatokat szerzett eddig, és miket hallott a…

Friss