Oké vagy? Maradj otthon!
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

Maradj otthon, hisz jól érzed magad! Egy újabb szokatlan világnap? Lehet, de nekünk így még jobban tetszik a november 30. A  „Maradj otthon, hisz jól érzed magad!” napot Thomas és Ruth Roy kiáltották ki a Wellcat Holidays & Herbsnél. Míg általában akkor veszünk ki szabadnapot, amikor betegek vagyunk, érzelmileg kimerültek, vagy egyszerűen csak fáradtak, ez a jeles nap arra bátorít bennünket, hogy bármikor pihenjünk egyet csak úgy – mert megtehetjük.

Kötelező kikapcs

A teljes kikapcsolódás és pihenés beiktatása – akár havonta vagy hetente – kiemelkedően fontos a fizikai és a mentális egészség szempontjából. A modern életvitel gyakran magával hordozza a folyamatos stresszt, a túlterheltséget és a „mindig elérhető” állapotot; ez hosszú távon kimerültséghez és akár egészségügyi problémákhoz is vezethet. A tudatos pihenés lehetőséget biztosít az agynak és a testnek a regenerálódásra, csökkentve ezzel a krónikus stressz okozta károkat; hozzájárul az alvásminőség javulásához, a koncentrációs képesség növeléséhez és az általános jólléthez.

Fontos vagy magadnak

A pihenés elengedhetetlen a kiégés megelőzésében. Egy megfelelően kivitelezett szünet lehetőség az elmének, hogy kiszakadjon a rutinból, friss perspektívákat generáljon, s hogy új fokozatba kapcsolja a kreatív gondolkodást. Mindez segíthet az érzelmi egyensúly megtalálásában, az önismeret fejlesztésében is, ami kulcs a magabiztosabb és kiegyensúlyozottabb életvitelhez.

Megismételheted

A kikapcsolódás elősegíti az egészséges életmód megőrzését. Ilyenkor több időt szentelünk az egészséges étkezésnek és a testmozgásnak is, illetve időt teremtünk a szociális kapcsolatok ápolására és erősítésére is. A rendszeres és tudatos pihenés tehát aktív lépés az egészségesebb, boldogabb és produktívabb élet felé.

A gyerekek és a diákok számára…

…a teljes kikapcsolódás nem luxus, hanem létszükséglet ahhoz, hogy a diákok a tanulás és a kötelező tevékenységek által okozott stressztől mentesen fejlődjenek. A rendszeres pihenők a fiatalok számára nemcsak a jelenbeli teljesítményüket javítja, hanem hosszú távon is elősegíti az egészséges rutin kialakítását, az érzelmi intelligencia építését és a kreatív gondolkodást. Így lesznek mind a tanulásban, mind a szűkebb környezetükben, mind pedig a társadalmi életben sikeresebbek. A teljes kikapcsolódás a boldog gyermekkor alapvető építőköve, olyan ajándék, amely a jövő nemzedékeire is hatással lesz.

Engedd meg magadnak!

Forrás: internationaldays.co

Összeállította: Igás N. Iba

AJÁNLOTT

Jeremy, a robot

'DENMÁS
Kinga meglepetten állt a szobája ajtaja előtt. Egy apró robot kopogott be hozzá, és egy üzenetet hozott. –…

Hol van nyunyóka?

'DENMÁS
A végéhez közeledett a Music Award eseménye. A PEOPLE TEAM táborlakói izgatottan várták, hogy vajon ki kapja meg…

Exatlon by Peti

'DENMÁS
A szekcióvezetők egyesével érkeztek a táborvezető irodájához, mindannyian ugyanazzal a panasszal: – A gyerekek nem érkeztek meg a…

Friss