Visszaszámlálás
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

Ilyenkor június elején már minden diák számolja a napokat, mennyi van még hátra a tanévből, mikor jön el végre a régóta várt nyári szünet. Lassan a célegyenesbe érünk, és a táblára is felkerülnek a színes betűk, melyek az utolsó napra teljesednek szóvá: vakáció!

Az egyik általános iskola hatodik osztályának tanulóit kérdeztük arról, hogy mit várnak az idei szünettől, hogyan készülnek rá.

Petronella: Én tele vagyok tervekkel. Annyi mindent szeretnék csinálni, hogy elég se lesz rá a nyár. A nagyiéknál kezdem az évzáró után. Ők egy csodálatos helyen laknak: a Körös partján egy faluban, családi házban, óriási kerttel. Sokat segítek a házimunkában, a virágokat, zöldségeket locsolom. A háziállataikat imádom! Saját kutyám is van ott. De a csirkéket is mindig én etetem. A szüleimmel két hétig a Balatonon nyaralunk, az is jó lesz.

Zoárd: Én annyira várom a szünetet, hogy már vágom a centit, mint régen a katonák. Idén már másodszor megyek Kecskemétre a PT-táborba. Ennél jobb nyaralást el sem tudok képzelni. Tavaly engedtek el először a szüleim, és nagyon tetszett minden. Érdekes témák, változatos programok, remek társaság. A mókusok és a tanárok is segítőkészek és rugalmasak. Szenzációsan sikerült, ezért most két turnusra is jelentkeztem.

Norbi: Csatlakozom Zoárdhoz. Annyit mesélt erről a szuper táborról, hogy ezen a nyáron én is megyek vele. Sajnos csak egy turnusra, de azt kimaxoljuk. Nehéz volt választani, mert a 3D konstruktőrök tábora is nagyon érdekelne, de végül a robotikatábor mellett döntöttünk. Az mindkettőnknek új lesz, biztos fantasztikus dolgokat tanulunk majd.

Az elhangzottak is azt mutatják, hogy a gyerekek többsége tudatosan készül a vakációra, igyekszik kihasználni a szünetet, és a pihenésen kívül új élményeket szereznek, feltöltődnek. Te is találd meg a számodra legjobb programot!

Laczkó Zsuzsa írása

AJÁNLOTT

Az elveszett kulcs

'DENMÁS
– Nézd, Vivien, mit találtam! – szaladt be a szobába Bíbor. – Mi az? Árvíz van? – kérdezett…

Bújócska

'DENMÁS
Mindenki az esti számháborúra készült. Az egész tábor bezsongott, mint tavasszal a kaptár. A gyerekek csapatokat próbáltak toborozni.…

Egy kis csendet

'DENMÁS
Kevesen tudják, hogy a zaj milyen veszélyes. A környezetet károsító hatások között a zajszennyezés a második helyen áll.…

Friss