Itt mindenki figyel a gyerekek jóllétére
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Természetes, ha egy szülő aggódik, amikor elengedi a gyermekét egy nyári táborba. De no para, hiszen sok-sok táboroztató és orvos is vigyáz a gyerekekre – legalábbis a PEOPLE TEAM táboraiban ez biztosan így van, ez kiderül a Gerivel készített interjúból is.

Miért fontos a táborozás?

A táborozás azért fontos, mert szerintem a gyerekek itt nagyon jól ki tudják használni a lehetőségeket és ki tudják élni a vágyaikat – gondolok itt bandázásokra, hülyéskedésre, versenyzésre. Ezek a dolgok mind építik a gyerekek karakterét, és emellett olyan emlékeket, pillanatokat élhetnek át, amik életre szólnak.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Kicsit tegyétek le a telefonotokat, és éljétek át a táborban töltött időt, mert ilyen csak egyszer van egy évben, különben lemaradhattok sok izgalmas programról, és megfosztjátok magatokat a bandázás lehetőségétől.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne aggódjanak a gyerekük elengedése miatt, mert sok táboroztató van a táborban, akik figyelnek a gyerekek jóllétére, és a táborban vannak dokik, akik ott lesznek, ha baleset történne, és legtöbbször helyben meg tudják oldani a problémát.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Azt, hogy lássam a régi táborozókat, akiket már ismerünk, meg hogy mennyi új gyerkőc jön idén. Szeretném, ha olyan táboroztatói csapat jönne létre, akik tényleg szeretik a tábort, és várják, hogy varázslatosabbá tegyék a légkört.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Ha azt látom, hogy direkt azért csinálja, hogy idegesítsen, akkor próbálom rávezetni, hogy menjen játszani a barátaival, de ha csak azért csinálja, mert unatkozik, akkor keresek neki programot, vagy beszélgetek vele.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Zene: hisz zene nélkül mit érek én

– Programok: jazzműsor

– Animal Cannibals

Koboldok városa

– Sok strand

– Wakeboard

– Jókedvű táboroztatók

– Sok-sok pizza

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Megmutattam a gyerekeknek egy technikás mozdulatot vagy erőnléti gyakorlatot, és sikerült megcsinálniuk még akkor is, amikor nehéz volt. Ezekért a pillanatokért éri meg tanárnak lenni.

Tartasz valamitől?

Hogy olyan emberek lesznek felvéve, akik csak elhitetik velünk, hogy el fogják végezni a munkájukat. Meg attól tartok, hogy a csapatjátékoknál nem fogom tudni kordában tartani a gyerekeket vagy felbuzdítani őket eléggé a játékra.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Kíváncsi vagyok arra, hogy milyen új programok lesznek, és hogy milyen táboroztatói felhozatal lesz az újakból.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Hogy még élvezetesebben és viccesebben tudom leadni az órákat, meg hogy mindenféle korhoz legyen megfelelő program.

AJÁNLOTT

500 gyerek a strandon

Interjú
Katus úgy jellemzi magát, mint aki 1000 éve a PEOPLE TEAM (PT) nyári táborának a lelkes lakója –…

Minden olyan szabad

Interjú
Gréta a PEOPLE TEAM-ben táboroztat. Élményekről, barátokról, szabadságról és filmezésről nyilatkozott. Miért a PT? A PT-ben sok élményt…

Telefonmentés a WC-ből

Interjú
A gyerekekkel bármi megtörténhet. Panni magáról, táborozói élményeiről és arról beszélt, miért jelentkezett a PEOPLE TEAM-be (PT) táboroztatónak.…

Friss