2022-ben is PT
Táborvilág
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Hazánk egyik legszínesebb nyári tábora ismét megnyitja a kapuit. Az egyedülálló PEOPLE TEAM-gyermektábor újra sok szeretettel várja a fiatalokat. Az ország egyik legnagyobb nyári gyerekfesztiválján az életreszóló emlékek mellett a tudás gyarapítása is kiemelt szerephez jut.

32 év, 25 000 táborozó

Az eddig csaknem 130 turnust lebonyolító alapítvány csapata 1991 óta szervez táborokat 7–17 éves diákok számára. A gyerektábor ismét a Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiumában kap helyet, ahol kétágyas szobák várják a táborlakókat. Komfortos, kényelmes közegben zajlanak a jobbnál jobb témafoglalkozások. A szervezők 2022-ben várják a 25 000. táborozót.

A robotoktól a régészetig

A PEOPLE TEAM csapata kiemelkedik abban, hogy a 17 interaktív választható téma mellett számtalan fakultatív program is elérhető. Egy-egy tanulócsoport 4-15 főből áll. A srácokat képzett szakemberek, pedagógusok és fiatal önkéntesek tanítják és szórakoztatják egész nap. A színes programpalettán megtalálhatóak a különféle tudományok, legyen szó akár a robotikáról vagy a természettudományokról. Helyet kapnak olyan szekciók és témák is, mint a programozás, a virtuális valóság vagy a 3D tervezés. A kisebbek a gamertábor keretein belül feszegethetik képzeletük határait. A művészetekért rajongó fiatalok kipróbálhatják magukat az irodalom, a film vagy a színház világában. A szakfoglalkozások között a drónépítés, a brókerek és tőzsdecápák, a játéktábor és a nyelvi kurzusok is népszerűek.

A lovagoktól a jövőkutatásig

A PEOPLE TEAM-tábor 3 turnusban fogadja az érdeklődőket. A teljes ellátás alap, ezenkívül minden táborozó korlátlan mennyiségben fogyaszthat gyümölcsöt. A délelőtti tematikus programok után remek foglalkozások segítik a diákokat abban, hogy a lehető legkreatívabban működjenek csapatban. A meghívott vendégek elismert művészek, érdekes sportágak, illetve különleges témák képviselői. Érkeznek íjászok, középkori lovagok, kézművesek, karatésok, de a jövőkutatás szakemberei is tartank előadásokat. Az örökmozgóknak adott számos sportolási lehetőség a tenisztől a műfüves focipályán át a közeli squashpályákig.

Nincs megállás este sem

Az esti programoknál kipróbált animátorok segítik a gyerekeket abban, hogy a csapatversenyek és a bulik mind-mind remek hangulatban teljenek. Éjszakai klubok keretében lehetőség nyílik a kamaszoknak egy-egy projekt prezentálására, vitacsoportok kialakítására, érdekfeszítő témák kivesézésére. A változatos szaktáborokat napközis jelleggel is igénybe vehetik a gyerekek, bár a a PT-nél „napközis tábor” nem az, mint máshol: a bejárós táborozók is ugyanazt az ellátást és programokat kapják a reggelitől a villanyoltásig, mint a táborban alvók – egy kivétellel: a bejáróknak nincs ágyuk. Az idei 3 turnusba a környékbeli szülők is gondos kezekre bízhatják a gyermeküket. A szervezők szeretettel várják a leendő táborozókat innovatív alkotói közegben, hogy mindenki az érdeklődésének megfelelően okosodjon, nyaraljon és jól érezze magát.

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss