Drónpilótáktól Darth Vader sisakjáig
Táborvilág
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Jobban érdekel a jövő, mint a jelen? Rajongsz a robotokért, imádod a sci-fi-filmeket? Odavagy a gépekért, és szereted problémákon törni a fejed? Akkor köztünk a helyed. Alábbi táboraink az innováció, a fejlődés és a jövő szerkezeteinek világát hozzák testközelbe. Népszerű és izgalmas témák várnak rád – garantált a felhőtlen kikapcsolódás és a sok kaland.

Dróntábor

Miből épül fel egy drón? Hogyan működik? Először ezekre a kérdésekre kaphatsz választ. Aztán kezdődhet a munka oroszlánrésze: a turnus végén a saját drónod produkciójával nyűgözheted le társaidat. A táborban megismered a különböző szimlációs programok használatát. A szerkezetet modellirányító számítógépre kapcsolod, és már be is izzítottad a BLDC- és kefés motorokot, a fordulatszámszabályzókat és az STM32 alapú repülésvezérlőket.

Robotikatábor

Vajon valóra válik-e Asimov jóslata, és egyszer fellázadnak a robotok? Itt még azért nem tartunk, de arra már megtaníthatod a robotodat, hogy odahozza neked az üdítőt. Irányíthatod akár a saját telefonodról is. Kutass, fejlessz és oldd meg a felmerülő problémákat! Itt rengeteget tanulhatsz: belekóstolhatsz a programozásba, és különböző rendszerek fejlesztésében vehetsz rész. A LED-ek, a kapcsolók, a szenzorok, az irányító áramkörök és a motorok csak arra várnak, hogy a szolgálatodba álljanak. A résztvevők a LEGO MindStorm EV3 eszközeit használják. A szoftveres és a hardveres részek összahangolása után indulhat a robotcsata vagy a gyorsasági verseny.

3D konstruktőrök tábora

A Replication Kowledge System Hungary nyomtatói segítségével megvalósíthatod legmerészebb terveidet is. A táborban speciális 3D modellező programmal elkészülhet a az Arc de Triomphe kicsiben vagy a kedvenc filmbéli űrlényed feje is. Nyomtasd ki Darth Vader sisakját! A 3D dizájn és rajzolás a jövő mérnökeinek nélkülözhetetlen eszköze.

Programozótábor

Szeretnél önállóan megírt applikációt a telefonodra? Vagy saját honlapot fejlesztenél? Válaszd a programozótábort! A tábor szintfelmérővel indul, és ez alapján kerülnek a gyerekek az őket leginkább érdeklő témacsoportokba. A haladók akár C#-ban is programozhatnak. E szekció slágertémái a programozáson kívül a kép- és a honlapszerkesztés.

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss