Vigyázz, kész, tábor!
Táborvilág
Vigyázz, kész, tábor!

Végre elkezdődött a vakáció. A nyár végtelennek tűnik, de a napok sebesen peregnek. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a programszervezést, fontos a konkrét terveket glédába állítani, hogy meghozhassuk a végső döntést. Melyik hetet hol töltsék a gyerekek? Tesók vagy unokatesók? Családi nyaralás vagy tábor? Szerencsére bőséges kínálat áll rendelkezésünkre.

Azoknak a szülőknek, akik minden nyáron táborba íratják gyermeküket, bizonyára megvannak a bevált, megbízható helyeik. Néha azonban nem árt, ha ismeretlen vizekre evezünk, és valami mást, a lurkónak még inkább tetsző elfoglaltságot keresünk.

Az 1991 óta működő PEOPLE TEAM nyaranta három egyhetes turnust indít, ahol a tematikus foglalkozások mellett számos közösségi kaland, bulik, csapatok, versenyek és állandó vitacsoportok is szerveződnek. Az interaktív programokon minden diák barátokra lelhet, és megtalálhatja a legszimpatikusabb foglalatosságokat. A turnusokat hozzáértő, gyerekszerető pedagógusok és fiatalok vezetik, és koordinátorok, animátorok segítik a munkájukat.

Üde színfoltok a palettán az angoltábor és a magyartábor külföldieknek. Az angolul tanuló itthoni vagy magyarul nem tudó külhoni, illetve külföldről vendégségbe érkező táborozók számára ez tökéletes választás, hiszen itt a nyelv mellett egyéb hasznos tudást is szerezhetnek, miközben nemzetek közötti barátságok születnek.

A lehetőségek száma szinte végtelen, ezért – hogy ne kelljen az utolsó utáni pillanatban kapkodni – érdemes mihamarabb felmérni, milyen témájú és felépítésű táborok szerepelnek az állandóan megújuló, a gyerekek kívánságai szerint is alakított kínálatban. A PT-ben több mint harminc téma választható. Emellett még számos szempontot kell mérlegelni: beszéljük meg a csemeténkkel, neki milyen elképzelései vannak, majd közösen hozzunk döntést.

Gyors tájékozódás, a lehetőségek feltérképezése és mérlegelés, majd döntés: a lurkó is jobban fogja érezni magát, és számára is megnyugtató, ha rákészülhet az előtte álló két hónapra.

AJÁNLOTT

Friss