Vigyázz, kész, tábor!
Táborvilág
Vigyázz, kész, tábor!

Végre elkezdődött a vakáció. A nyár végtelennek tűnik, de a napok sebesen peregnek. Nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a programszervezést, fontos a konkrét terveket glédába állítani, hogy meghozhassuk a végső döntést. Melyik hetet hol töltsék a gyerekek? Tesók vagy unokatesók? Családi nyaralás vagy tábor? Szerencsére bőséges kínálat áll rendelkezésünkre.

Azoknak a szülőknek, akik minden nyáron táborba íratják gyermeküket, bizonyára megvannak a bevált, megbízható helyeik. Néha azonban nem árt, ha ismeretlen vizekre evezünk, és valami mást, a lurkónak még inkább tetsző elfoglaltságot keresünk.

Az 1991 óta működő PEOPLE TEAM nyaranta három egyhetes turnust indít, ahol a tematikus foglalkozások mellett számos közösségi kaland, bulik, csapatok, versenyek és állandó vitacsoportok is szerveződnek. Az interaktív programokon minden diák barátokra lelhet, és megtalálhatja a legszimpatikusabb foglalatosságokat. A turnusokat hozzáértő, gyerekszerető pedagógusok és fiatalok vezetik, és koordinátorok, animátorok segítik a munkájukat.

Üde színfoltok a palettán az angoltábor és a magyartábor külföldieknek. Az angolul tanuló itthoni vagy magyarul nem tudó külhoni, illetve külföldről vendégségbe érkező táborozók számára ez tökéletes választás, hiszen itt a nyelv mellett egyéb hasznos tudást is szerezhetnek, miközben nemzetek közötti barátságok születnek.

A lehetőségek száma szinte végtelen, ezért – hogy ne kelljen az utolsó utáni pillanatban kapkodni – érdemes mihamarabb felmérni, milyen témájú és felépítésű táborok szerepelnek az állandóan megújuló, a gyerekek kívánságai szerint is alakított kínálatban. A PT-ben több mint harminc téma választható. Emellett még számos szempontot kell mérlegelni: beszéljük meg a csemeténkkel, neki milyen elképzelései vannak, majd közösen hozzunk döntést.

Gyors tájékozódás, a lehetőségek feltérképezése és mérlegelés, majd döntés: a lurkó is jobban fogja érezni magát, és számára is megnyugtató, ha rákészülhet az előtte álló két hónapra.

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss