Hol van nyunyóka?
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

A végéhez közeledett a Music Award eseménye. A PEOPLE TEAM táborlakói izgatottan várták, hogy vajon ki kapja meg a közönségdíjat. Az idei évben nagyon erős volt a mezőny, igazán izgalmas és remek videóklipek születtek. A hangulat a tetőfokára hágott. A konferanszié az időt húzta, és már csak beszéltek és beszéltek. A tömeg egyre jobban morgott, majd egyszer csak skandálni kezdték, hogy eredményt, eredményt.

A táborvezető lépett fel a színpadra, mire elhalkultak a gyerekek. A csendet hatalmas taps és éljenzés követte. A táborvezető magához vette a mikrofont:

– Kedves PT-táborosok! Sajnos nem szolgálhatok jó hírrel. Bár megvan az eredmény, és tudjuk, hogy ki a közönségszavazás nyertese, mégsem hozhatjuk nyilvánosságra. Hatalmas baj történt. Nyunyóka eltűnt.

Amint ezt kimondta a táborvezető, a gyerekek arcára rémület ült ki. Nyunyóka nélkül nincs PT-tábor. Nélküle nem lehet eredményt hirdetni.

– Hívjuk ide P. T. Holmest! – kiabálta be az egyik fiú.

Szájról szájra terjed az üzenet, hogy ide kell hívni a nyomozót. Hamarosan meg is érkezett Holmes ballonkabátjában és kalapjában. A gyerekek hatalmas tapssal fogadták, és a tömeg kettévált, ahogy a nyomozó kimérten ballagott a színpad felé. A táborvezető lejött, és a színpad előtt állva hadarta a nyomozónak:

– Holmes! Ekkora bajban még soha nem voltunk. Nyunyóka, a tábor kabalaállata eltűnt. Így nem tudunk eredményt hirdetni. Mi lesz most a Music Award különdíjasával?

– Csak nyugalom. Azonnal fényt derítünk nyunyóka hollétére – jelentette ki Holmes, miközben elővette nyalókáját és jegyzettömbjét.

– De hogyan? – kérdezte az egyik csapatvezető.

– A kérdezést, kérem, hagyják rám. Ki látta utoljára nyunyókát? Kinek a feladata volt vigyázni nyunyókára? Kérem azonnal azokat a személyeket, akikre nyunyóka őrzése volt bízva.

Rövidesen megjelent Noémi és Adri. A két lány arcán rémület volt, és látszott rajtuk, hogy sírtak.

– Lányok! Ez nem a büntetés-végrehajtás. Csupán néhány egyszerű kérdést teszek fel nektek. Senki sem állítja, hogy ti vagytok a tettesek.

A lányok némileg megnyugodva elmesélték, hogy egész nap árgus szemekkel figyelték nyunyókát. Mindenhová magukkal vitték, szem előtt tartották. A közönségszavazás szavazatszámlálása során kiderült, hogy holtverseny alakult ki két csapat között. A zsűri úgy döntött, hogy a háttérben dolgozók is szavazhatnak, és így eldől, hogy ki legyen a nyertes. Amíg szavaztak, nyunyóka leeshetett az asztalról, és mire visszamentek érte, már nem volt sehol.

Holmes hosszasan gondolkozott, majd arról érdeklődött, hogy kik voltak a végső szavazatszámlálás során a teremben. Végül az is kiderült, hogy a zsűri két táborra szakadt, és komoly veszekedés tört ki a két tábor között.

Holmes kitépett egy lapot a jegyzettömbjéből, amire ráírt valamit, majd egy zárt borítékban átadta a táborvezetőnek.

– Amennyiben nyunyóka 5 percen belül nem kerülne elő, nyissák fel a borítékot. A tettes neve benne van – jelentette ki a nyomozó, majd távozott.

Csendes öt perc következett. Végül egy kislány szaladt a színpadhoz, és kiabálta:

– Megvan nyunyóka!

A Music Award sikeresen zárult, de soha nem derült ki, hogy merre kószált nyunyóka.

Kovács Dalma


AJÁNLOTT

Ketten Fionáért

'DENMÁS
Dominik – másik két mókus kíséretében – sietősen kopogott Ater irodájának ajtaján. – Mi a helyzet, fiúk? –…

Felnőttek kizárva!

'DENMÁS
Valaki határozottan és hangosan dörömbölt P. T. Holmes szobájának ajtaján. A nyomozó felvette kalapját és ballonkabátját, majd morgolódva kinyitotta…

Jeremy, a robot

'DENMÁS
Kinga meglepetten állt a szobája ajtaja előtt. Egy apró robot kopogott be hozzá, és egy üzenetet hozott. –…

Friss