Az elkóborolt újonc
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

Ms. Ágnes, az angoltáborosok vezetője kiabált, és kopogott Holmes ajtaján:

– Holmes! Nyissa ki! Azonnal segítenie kell!

A nyomozó álmosan, kalappal a fején nyitott ajtót.

– Mi történt? Ég a tábor? – kérdezte ásítva.

– Eltűnt az egyik újoncunk – hadarta Ms. Ágnes.

Holmes felkapta a fejét, majd visszalépett a ballonkabátjáért, és jegyzetfüzetével meg a nyalókájával már indultak is.

– Ki tűnt el? Hol látták utoljára? – érdeklődött tovább.

– Az eltűnt újonc Zsombor, 9 éves. Most van először a táborban. A PT-idegenvezetés közben tűnhetett el. Azóta nem látta senki. Most pedig hamarosan takarodó van, és Zsombor sehol. Segítsen, kérem, Holmes!

– Nyugodjon meg, Ms. Ágnes! Meg fogjuk találni az elkóborolt báránykát. Kérem az idegenvezetőt és az útvonalat, hogy merre jártak.

Ms. Ágnes telefonon szólt, hogy küldjék hozzá azonnal Renit, aki az angoltáborosok idegenvezetője volt. A lány vörös arccal és kisírt szemmel jelent meg.

– Nagyon sajnálom! Nem tudom, hogy hol fogjuk megtalálni – zokogta a mókus.

– Nyugodj meg, Reni! Holmes, a nagy nyomozó előtt rejtély nem marad megoldatlanul. Mutasd meg, kérlek, hogy merre mentetek a gyerekekkel – kérte halkan és türelmesen Holmes.

Reni elindult, és minden egyes métert megmutatott. Közben elmondta, hogy miket mesélt a gyerekeknek. Holmes jegyzetelt, majd egyszer csak felkapta a fejét, és a homlokára csapott:

– Kolumbusz tojása! Hiszen egy 9 éves fiúról beszélünk! Irány a hangár!

A nyomozó, Ms. Ágnes és Reni futásnak eredtek. A hangárhoz érve már hallani lehetett egy erőteljes kacagást. Zsombor a hangárban futkosott, és játszott a robotokkal, autókkal, dinoszauruszokkal. Látszólag semmi baja nem volt, és azt sem vette észre, hogy időközben besötétedett.

Reni és Ms. Ágnes azonnal odaszaladtak a fiúhoz:

– Zsombor! Végre, hogy megvagy! Már nagyon aggódtunk érted! – hadarták egyszerre.

A fiú megállt, és értetlenül bámult a táborvezetőre és a mókusra.

– Nem szabad elkóborolni, Zsombor. Tudom, hogy a PEOPLE TEAM táborában rengeteg izgalmas és érdekes dolog van. A terület viszont hatalmas, és könnyen el lehet tévedni. Kérlek, hogy ezt tartsd észben, és legközelebb ne kóborolj el!

Zsombor őszintén bocsánatot kért, és elmondta, hogy amikor Reni a hangárról beszélt, azonnal szerette volna megnézni. Nem is gondolt arra, hogy esetleg keresni fogják. Nem akart sokáig maradni, de az idő elszaladt. Észre sem vette, hogy beesteledett.

Holmes csendesen távozott, Ms. Ágnes, Reni és Zsombor pedig együtt mentek vissza a szállásra, és most már mindhárman nyugodtan indultak aludni.

Kovács Dalma


AJÁNLOTT

Jeremy, a robot

'DENMÁS
Kinga meglepetten állt a szobája ajtaja előtt. Egy apró robot kopogott be hozzá, és egy üzenetet hozott. –…

Hol van nyunyóka?

'DENMÁS
A végéhez közeledett a Music Award eseménye. A PEOPLE TEAM táborlakói izgatottan várták, hogy vajon ki kapja meg…

Exatlon by Peti

'DENMÁS
A szekcióvezetők egyesével érkeztek a táborvezető irodájához, mindannyian ugyanazzal a panasszal: – A gyerekek nem érkeztek meg a…

Friss