Április 21. – A Nap a bika csillagjegyben
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

A bika életében fontos a harmónia. Nyugodt, stabil, kiegyensúlyozott személyiség. Nem könnyű kihozni a sodrából, nem jellemzik az életét a szélsőségek. Nem szereti a konfliktusokat, számára jobb a békesség.

Mivel a világot meglehetősen egyszerűen szemléli, hajlamos végletekben gondolkozni. Számára valaki vagy valami vagy fekete, vagy fehér. Átmeneteket, árnyalatokat nem igazán ismer.

Általában megbízik az emberekben. Érett viselkedésű, nem szeret konfrontálódni. Udvarias, illemtudó, derűs és jó kedélyű.

Igazából se nem optimista, se nem pesszimista, inkább realista. Elérhető célokat tűz ki maga elé. Határozott és szorgalmas. Céljait nagy akaraterővel éri el, álmait kitartással valósítja meg.

Becsületes ember, nem jellemző rá a szabályok megszegése. Megbízható, az ígéreteit mindig betartja. Tombol benne a felelősségtudat. Megfontolt, háromszor is meggondolja, mielőtt cselekszik. A józan paraszti ész vezérli.

Fontos számára a pénz, az anyagi stabilitás. Takarékos, nem szórja el a pénzét. Inkább gyűjti, és jól is fekteti be. Szeret több lábon állni.

Elengedhetetlen nála a rutin a napirendben. Szereti, ha rendezett körülötte a tér. Gyakorlatias ember, aki két lábbal áll a földön. Óvatos, nem szeret kockáztatni. Fontos számára a biztonság.

A bika a mindennapokban

Szereti a kényelmet. Az otthona meghitt és barátságos. Jó ízléssel válogatja össze a bútordarabokat, összhangban vannak az anyagok és a színek. Előfordul, hogy saját kezével építi a házát, maga rendezi be a lakását.

Föld jegyűként szereti a természetet, az állatokat, a növényeket. Szívesen tölt időt a kertjében, és biztosan van legalább egy háziállata.

A külsejére igényes, mindig ápolt. Szereti az eleganciát, viszont hízásra hajlamos.

Mottója: Élvezd az életet! Értendő ez a szerelemre, a szórakozásra és az étkezésre egyaránt. Élénk társasági életet él, vendégeket fogad, partit rendez.

Megfelelő munkaterület lehet számára a mezőgazdaság, például kertész vagy lovász válhat belőle. A művészetek terén is kibontakoztathatja a tehetségét, lehet festő vagy zenész, esetleg divattervező. Személyiségéhez illik a banki vagy a pénzügyi szektor is.

Ha meg szeretnénk lepni… inkább ne tegyük! A kiszámíthatóságot szereti. Viszont nagyon tud örülni egy masszázsnak vagy egy illatos fürdőnek.

Negatívumok

Problémája az érzelmek felismerésével és kimutatásával van, mivel nem az érzelmek, inkább az értelem embere. Inkább a tetteivel, semmint a szavaival kommunikál.

Egy kapcsolatba megfontoltan lép bele. Ha egyszer valakit megszeret, annak hűséges társa lesz. Ő is hűséget és elkötelezettséget követel a másiktól. Családcentrikus, a gyerekeit védi a külvilág ellen.

Makacs tud lenni, magyarul néha csökönyös, mint egy szamár. Túlontúl földhözragadt, mindig kiszámítható.

Néha felhalmozza a pénzt, kuporgat, zsugorivá válik. Eluralkodhat rajta a birtoklási vágy, nemcsak tárgyakkal, hanem emberekkel szemben is.

Mit csináljunk a bika jegyében?

Fektessük be a pénzünket valamilyen biztosnak tűnő üzletbe. Újítsuk fel a házunkat, rendezzük át a lakásunkat. Kézműveskedjünk. Ültessünk virágokat. Menjünk állatkertbe. Menjünk el moziba, vagy nézzünk meg egy színdarabot. Főzzünk valami finomat. Együnk egy jót.

Szerző: Tóth Réka


AJÁNLOTT

Micsoda Muki!

'DENMÁS
– Ne-po-mu-ki – betűzgette egy szobor feliratát Matyi a Duna-parton sétálva. Nagyon büszke volt arra, hogy kezdte ismerni…

Az új láb

'DENMÁS
Emese kiabálva és ugrándozva rohant ki a hálókörletéből az udvarra. Niki már messziről észrevette a jókedvét, ezért odaszaladt,…

A virágos tűzoltó

'DENMÁS
Bizonyára sokan csodálkoztok a címben szereplő, kicsit ellentmondásosnak tűnő szókapcsolaton. A cikkből hamarosan kiderül, hogy Flóriánról van szó,…

Friss