A PT-tábor kulisszatitkai
Táborvilág
PEOPLE TEAM tábor

32 év, 25 000 táborozó. Turnusonként 500 gyerek vesz részt a PEOPLE TEAM nyári táborában. Csak kevesen tudják azonban, hogy a szervezők chatcsoportokban beszélik át a legfontosabb infókat, hogy minden flottul működjön, időben kezdődjenek a programok, az összes diák visszakerüljön a szobájába takarodóig, és ha valamit vagy valakit keresnek, azt is a Messengeren beszélik meg. Olvass bele a belső levelezésükbe, és tudd meg, hogyan kommunikálnak egymással a gyerekfesztivál szervezői! A töredékszerűség nem véletlen, az eredeti üzenetváltások gyors témaváltásait tükrözi, természetesen szerkesztve, a neveket nem felfedve; ha sejted, hogy ki vagy kiről írta az egyes részeket, akkor az azt jelenti, hogy rutinos PT-s vagy, és megérdemled a pacsit – és persze a tábort is.

– Dokik kérése: ha valakinek a nyakában lógó névtáblán szívet láttok, az a gyerek laktózérzékeny, ha autó és szív van, akkor tejfehérje-érzékeny, ha autó, akkor gluténérzékeny. Köszi, ha figyeltek rá.

– Két gyerek átmehet hozzátok kuktára? Játékról mennének. Van még hely?

– Persze, jöjjenek nyugodtan, megoldjuk.

– A fényfestés meddig tart? Anyuka kérdezi.

– Max. 1 óra.

– Kajaügyelet el fog ázni a locsolórendszer miatt. Valamit lehet ezzel kezdeni?

– Mentsd meg! Hajrá!

– Megjöttek a szabadulószobások.

(Fotó mélyhűtőben tárolt alsóneműkről és partvisról.)

– Kellett neked ötleteket adni.

– Mondjuk, a partvis egy egyedi ötlet.

– Sárga 103-ban két gamer srác pihen, az illetékes tanár tudja?

– Az amúgy a WC ajtószáma.

– Mondjátok meg, hogy 10 óra 10 perctől filmvetítés és beszélgetés lesz a rendezővel a Hangár végében, irodalmasok plusz 14 év felettiek, köszi.

– Lány 501-es szoba nagyon hangos. Nagy a bulikah. Légyszi, nézzen rá egy lány tanár/mókus, köszi!

– P. nincs a szobájában. Ki volt tömve a helye.

– B. hiányzik a zöld ház 814-ből, ha valaki látja, szóljon, vagy küldje fel! Legelőször a 715-ben ült a WC-n…

– Megvan. A haverjai szoktak ott lenni.

– A PT beach előkészítéséhez gyertek minél többen! Fel kell rohannom a szobámba, 11:07-re, légyszi, gyertek a raktárhoz, akkor kezdenénk.

– Slagokat egy kocsihoz kezdtem készíteni, a feketén meg kell még húzni egy bilincset. A szivattyúkat elvileg bekapcsolták nekünk.

– Találtunk egy pisztolyt. Vigyük el, vagy maradjon?

– Airsoft. Valszeg kelléknek hozták a médiás srácok. Ők a legendák: mobil klíma, Airsoft fegyver, amit akarsz.

– Sorry, hogy ilyenekkel zavarom az operatív beszélgetést, de a csillagászprogram alatti hullócsillagot rögzítette a magyar meteorkamera-rendszer. Még nem számoltuk ki, hova esett.

– Én is szeretném megköszönni mindenkinek az elmúlt hetet. Teljesen új PT-sként nem gondoltam volna, hogy ekkora élmény lesz ez nekem. És szerintem ez volt a nyaram hete. Persze ezt nagyrészt nektek köszönhetem. Remélem, jövőre újra találkozunk!

Ha te is szeretnél részese lenni a PT-nek, kövesd a Facebook-oldalukat, és figyeld a következő turnusok dátumait, nehogy lemaradj a legbulisabb nyári táborról!

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss