Szabadság, tehát PT
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM táboroztatói közül ezúttal Mozsár Mátét kérdezzük feladatokról, hiányról, és persze a nyunyóka is szóba kerül.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Most van a legjobb idő táborozni, táboroztatni, a sok bezártság azért még mindig érezteti a hatását, mindenkinek szüksége van egy kis kiszabadulásra, tehát PEOPLE TEAM – igazából nincs is más opció!

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Néha az első közös óra előtt stresszelek, hogy vajon az adott turnusban milyen táborozókat kapok, mennyire tudunk majd együtt dolgozni, mennyit tudok majd nekik tanítani, mennyire leszek nekik inspiráló stb. De szerencsére eddig mindig bebizonyosodott, hogy ezek a félelmek alaptalanok voltak.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

A péksüti vacsira, kétszer-háromszor egymás után. Persze finom volt!

Mi volt a legdurvább táboros melód?

A mosogatás. Nem igazán szeretem, bár a közös zenehallgatás, a tánc és a csapatmunka feldobja, igaz, ettől még nem lesz a kedvencem, na…

Mi volt a legjobb táboros melód?

Nagyon szeretem az esti programokat, azt, hogy ezeken is szerepet kapnak vicces formában a táboroztatók, és szinte akármit kitalálnak, azt valamilyen program keretén belül meg is valósíthatják. Nekem is ezekhez kapcsolódott a kedvenc élményem, a Petivel közösen fejlesztett Fele sem igaz játékhoz, annak levezetéséhez és ahhoz, hogy ezt a gyerekek is mennyire élvezték.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Talán lehetne egy tábori szakács, aki leosztva olcsóbban tud nagyon sok adagot főzni (persze, tudom, hogy ezt nem a világ legegyszerűbb dolga megoldani).

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Hogy akármilyen táborba jelentkezhetnek, akármit tanulhatnak a hét során, akár egyszerre több dolgot is, kicsit hiányzik nekem ez a hatalmas szabadság táboroztatóként, de hát nyilván, ha nekünk is ez lenne, akkor nem sok óra lenne produktívan megtartva.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Nyunyóka – de most komolyan, kinek jutna eszébe így elnevezni a kabalát?

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Hogy tényleg mennyire szabad az egész tábori hangulat, ami körbelebegi a tábort, nincs semmi megszabva, pl. mindenki oda megy, ahová csak akar. És mégis minden működik, minden rendben zajlik, mindenki tudja a dolgát, és mindenki iszonyatosan jól érzi magát.


AJÁNLOTT

Látni, kiből lesz jó mókus

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Andrással folytatjuk. Lássuk, ő miből következtet arra, hogy melyik táborozóból lesz jó mókus…

Csak itt vannak kismókusok

Interjú
Miért jelentkezik valaki iskola mellett táboroztatónak? Lilla vallott arról, milyen tábori tapasztalatokat szerzett eddig, és miket hallott a…

Bumm, csirke, bumm

Interjú
Gömbhalszerű palacsinta, csirke és tábortánc. Kirával beszélgettünk, aki idén már nem táborozónak, hanem táboroztatónak jelentkezett a PEOPLE TEAM-be.…

Friss