PT-történelem: Esti programok
Táborvilág
PEOPLE TEAM tábor

Mindenki jár az esti programokra, de kevesen tudják, hogyan is zajlik a megtervezésük.

Az este 8 órakor kezdődő játékok mindig is szerves részei voltak a tábori életnek, csak kisebb változtatásokkal éltek az évek folyamán. A témákat Bogi és Szilvi hasra ütéssel találja ki, és a „főszereplőket” is ők válogatják. H. Dávid is így került középpontba, bár Szilvi és Ater bevallása szerint Dávid személyisége ordított a szereplésért. Dávid azonban azzal hárított, hogy ez önmagában nem elegendő ok, és nagyon sok felkészülést igényel. Tudni kell a feladatok sorrendjét, a pontozást, de mindennél fontosabb az improvizálás és a humor vegyítése. A sok, időközben jelentkező problémát csak ezekkel lehet túlélni. Azt is tudom már, hogy H. Dávidnak stylistja is van, ráadásul kettő: az egyiptomi szerelését Johi és Hanna állította össze. A megkérdezettek 100%-a határozottan kijelentette, nekik nagyon tetszik, ahogy H. Dávid műsort vezet, főleg azért, mert nagyon sokat beszél.

A tábortánc sem csak valami internetről szedett koreográfia! Nem bizony, a táncunk Barninak és Lucának köszönhető. Barni bevallása szerint a zene kiválasztása a legnehezebb feladat, de a tánc sem egyszerűbb. Először a témával kapcsolatos mozdulatokat szedik össze, aztán valamiféle okos-ügyes módon csinálnak belőle egy mindenkinek tetsző táncot, amit egész héten büszkén járunk.

Ater azt is elmondta nekem, hogy a csapatépítő játékok közül vannak, amiket ők találtak ki, azokat pedig, amik közismertek, a PEOPLE TEAM arcára formálják át. A nyakbaakasztók és a pólók mintáját is Ater találja ki minden évben. Nagyon nagy elismerésem ezért, és ezt ő is nagy dolognak tartja; úgyhogy a hatalmas önbizalomlökettől még azt is megkockáztatta, hogy jövőre ő fog műsort vezetni.

Szerintem mindenki nevében mondhatom: ha Ater időt tud szakítani a műsorvezetésre, akkor kitörő örömmel fogadjuk majd.

Mihócza Viki

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss