Zsebsárkány
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

Tomi, az egyik séf idegesen húzogatta a fiókokat a konyhában. Láthatóan keresett valamit.

Olivér, a másik séf nyitott be az ajtón.

– Baj van, kolléga? Idegesnek tűnsz.

– Elvesztettem a szerencsét hozó zsebsárkányomat. Nem láttad véletlenül? Ezüstszínű volt, zöld mintával.

– Sajnos nem láttam, de ha a kezembe kerül, szólok. Ne izgulj, biztosan előkerül – nyugtatta kollégáját Olivér.

– Remélem, hogy nem valamelyik gyerek vitte el – mérgelődött Tomi.

– Tudod, mit? Szerintem ez a rejtély tetszene P. T. Holmesnak. Hívjuk ide! Biztosan segít – lelkesítette barátját Olivér.

Együtt indultak a nyomozó keresésére. A tábor túlsó felén, a teniszpálya mellett találtak rá.

Tomi hadarva és értetlenül magyarázta, hogy mi történt, ezért Olivér vette magához a szót:

– A lényeg, hogy Tominak volt egy szerencsét hozó zsebsárkánya, ami eltűnt. Attól tart, hogy ha illetéktelen kézbe kerül, akár még katasztrófa is lehet a dologból.

– Tudod, hogy mi az a zsebsárkány, Holmes? – kérdezte Tomi.

A nyomozó arcát nem lehetett látni a kalapjától, de a hangján érződött, hogy nagyon dühös lett a kérdés miatt.

– Bizonyára nem tudjátok, de egy évet tanultam Párizsban, a város legjobb séfje mellett. Tehát, hogy a kérdésedre válaszoljak, igen, ismerem a flambírozó becenevét. Ami azt illeti, épp kedvemre való ez az ügy. Nem túl bonyolult, de már régen akadt valami jó kis rejtély. Szóval amondó vagyok, hogy lássunk is hozzá.

Holmes – Tomi és Olivér kíséretében – bement a konyhába. Alaposan megnézett mindent, majd megkérte a séfeket, hogy hívják ide a kuktatáboros csapatot.

A gyerekek hamar megérkeztek, és értetlenül álltak a probléma előtt:

– Gyerekek! Tomi séf zsebsárkánya, más néven flambírozója eltűnt. Esetleg van valakinek olyan információ a tarsolyában, amellyel előrelendítheti a nyomozást? – érdeklődött Holmes.

Néhány percnyi várakozás után sem jelentkezett senki. Holmes némileg tanácstalannak tűnt, ezért elővette a nyalókáját, és így szólt:

– Most elmegyek, és egy kicsit kiszellőztetem a fejem. Talán egy séta segít, hogy tisztábban lássam az ügyet. Azt hittem, egyszerű lesz megoldani a rejtélyt, de úgy tűnik, nincs elég nyom ahhoz, hogy elinduljunk. Szóval hamarosan jelentkezem, amint lesz új fejlemény.

A nyomozó távozott a konyhából. A többiek folytatták a munkát.

Séta közben azon agyalt Holmes, hogy vajon kinek állhatott érdekében ellopni a zsebsárkányt. Miközben a rádióállomás mellett sétált el, furcsa szag csapta meg az orrát. Azonnal szaglászni kezdett, és próbálta kideríteni, honnan érkezik a füst.

Felsétált a rádióállomás tetejére, mert attól tartott, valahol talán tűz van. Szerencsére épp jókor érkezett. A tetőn két fiút – Kolost és Kornélt – kapott el. A fiúk épp egy kis tűzijátékot terveztek, amelyet a flambírozóval akartak útjára indítani.

Holmes azonnal leállította a fiúkat, és a séfek elé terelte a két rosszcsontot.

– Nos, séfek, úgy tűnik, hamarabb megoldódott az ügy, mint gondoltam. A fiúk mindent részletesen elmesélnek majd annak reményében, hogy ne legyenek életük végéig szobafogságban. Tehát ismét egy eredményes nyomozáson vagyunk túl. Köszönöm a lehetőséget! A további viszontlátásra! – zárta le mondandóját Holmes, és távozott.

A fiúk a tábor további napjaiban a szabadidejüket a konyhán töltötték, és mosogattak.

Kovács Dalma

AJÁNLOTT

Jeremy, a robot

'DENMÁS
Kinga meglepetten állt a szobája ajtaja előtt. Egy apró robot kopogott be hozzá, és egy üzenetet hozott. –…

Hol van nyunyóka?

'DENMÁS
A végéhez közeledett a Music Award eseménye. A PEOPLE TEAM táborlakói izgatottan várták, hogy vajon ki kapja meg…

Exatlon by Peti

'DENMÁS
A szekcióvezetők egyesével érkeztek a táborvezető irodájához, mindannyian ugyanazzal a panasszal: – A gyerekek nem érkeztek meg a…

Friss