A salátadézsmáló
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

A kuktatábor tagjai csodálkozó arccal néztek a romokra. Az egész konyha fel volt forgatva. Az a valami, ami itt járt az éjszaka, az összes zöldséget megdézsmálta, de legfőképp a salátát. Először egérre vagy patkányra gyanakodtak a kisebbek, de az idősebbek megnyugtatták őket, hogy ilyesmire még soha nem volt példa a PEOPLE TEAM-tábor történetében.

– Hívjuk ide P. T. Holmest! – javasolta Janka, aki már több éve visszajáró táborozó volt.

– Az kicsoda? – kérdezte egy ifjú táborlakó, akinek ijedtség tükröződött az arcán.

– P. T. Holmes a legnagyobb nyomozó, aki valaha élt. A táborban felmerülő összes rejtélyt megoldotta, és bármikor megoldja az újabbakat is. Az arcát még soha senki nem látta. Ballonkabátot és kalapot hord, és mindig nyalóka van a szájában. Ezen kívül még csak azt sem lehet tudni róla, hogy gyerek vagy felnőtt.

– Hát akkor siessünk! Hívjuk ide a nyomozót, mielőtt ez az izé az összes zöldséget felzabálja! – követelte a főszakács.

Janka elszaladt, és pár perc múlva visszatért a nyomozó kíséretében. P. T. Holmes megállt az ajtóban, és onnan nézett először a romokra. A szétszóródott zöldségekhez még senki sem nyúlt hozzá. Alig lehetett megmozdulni a nagy rendetlenségben.

– Kérem, lenne szíves valaki utat seperni nekem? – fordult Janka felé a nyomozó.

– Hát persze. Elnézést, csak nem akartunk hozzányúlni semmihez – felelte zavarodottan Janka, és már ment is a seprűért.

– Egész nap ebben a rendetlenségben akartak főzni? – érdeklődött tovább P. T. Holmes.

– Nem, természetesen összetakarítottunk volna, amint kiderül, hogy mi okozta ezt a káoszt – felelte Janka sepregetés közben.

– Hát nem egyértelmű? – csodálkozott a nyomozó.

– Mire gondol? – kérdezett vissza egy kisfiú.

– Mire, mire… Hát arra, hogy mi okozta a gondot. Valóban senki nem jött rá? A lehető legegyszerűbb az ügy. A zöldségeket egy rágcsáló dézsmálta meg. Méretét tekintve inkább aprócska, de az egérnél nagyobb. A szőre alapján azt mondanám, hogy tengerimalac. Egyszóval valaki becsempészte a táborba a kis kedvencét, aki megszökött, és itt ünnepelte a szabadságát az éléskamrában.

A kuktatáborosok vádlóan néztek egymásra. Mindenki gyanakodott valakire, de abban azért nem voltak biztosak, hogy köztük van a tengerimalac gazdája.

– Hogyan tudhatnánk meg, hogy kié az állat? – érdeklődött a csapatvezető.

– Talán a hangosbemondóval érdemes egy próbát tenni. Ha bejelentik, hogy egy tiltott állatot találtak a tábor területén, biztosan jelentkezni fog érte a gazdája.

– Miből gondolja? – kérdezte valaki a csapatból.

– Ha már elhozta ide, akkor valószínűleg nagyon ragaszkodik hozzá. Az állat megszökött, és véleményem szerint még valahol itt bujkál. Szóval jó fogócskázást, és üdvözletemet küldöm a gazdájának – billentette meg a kalapját P. T. Holmes, majd angolosan távozott a konyhából.

Kovács Dalma

AJÁNLOTT

PB&J szendvics

'DENMÁS
Mrs. Jessica, az angoltanár már évek óta a PEOPLE TEAM angoltáborainak vendége volt. Idén úgy adódott, hogy 10…

Légitámadááás!

'DENMÁS
P. T. Holmes éppen a reggeli sétájára indult, amikor az ablakon keresztül észrevette, hogy valami hullik az égből. –…

Az eltűnt zoknik

'DENMÁS
– Gyertek, srácok! Ezt nézzétek meg! – rohant be a szobába Lehel. – Mi történt? – kérdezte a…

Friss