Ugorj fejest az élménybe!
Interjú
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Ugye mennyivel könnyebb egy nyári táborban elengedni magad, mint a szürke hétköznapokon? Ismerkedj, beszélgess, szórakozz a PEOPLE TEAM gyerekparadicsomában! A PT egyik táboroztatójával, Csongorral készítettünk interjút.

Miért fontos a táborozás?

Életed legemlékezetesebb élményeit közösségben szerezheted. Egy elképesztően jó atmoszféra részese vagy, ahol a legjobb, életre szóló barátságok köttetnek, és amire szívesen gondolsz vissza a monoton hétköznapokban is.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Kérdezz, beszélgess, vedd ki a részed! Ugorj fejest minden élmény közepébe! Mindig legyél te az első jelentkező! Először ijesztőnek tűnhet, de bárkit kérdezel, a válasz egyhangú: királyul éreztem magam!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

A gyerekeknél a kérdés sosem az, hogy kirepülnek-e a fészekből, hanem hogy jól tudnak-e kommunikálni magukról másoknak, kiállnak-e magukért, és el tudják-e helyezni magukat közösségekben, amikor ez megtörténik. A PT-tábor közösségében pedig ezeket kiválóan meg tudják tapasztalni, gyakorolni és elsajátítani az izgalmas programok alatt. Ezt nevezzük mi játszva tanulásnak.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Sok-sok tapasztalatot, ami később a hasznomra válhat, legyen szó alkalmazkodásról, helyzetmegoldásról, kommunikációról. Nem utolsósorban pedig új, hosszú távra szóló ismerősöket, barátságokat.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Le kell kötni valamivel, izgalmas feladatot adni neki, amitől fontosnak érzi magát. A bosszantás legfőbb oka ugyanis az unalomból ered.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Széles mosoly
– Őszinteség
– Közvetlenség
– Nyitottság
– Alkalmazkodóképesség
– Fegyelem
– Tisztelet
– Elfogadás-együttérzés
– Vélemény
– Bátorság, hogy kimondjuk, amit érzünk/gondolunk

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

A kis csapatommal megnyertük az építőversenyt. Egy 20 fős gyerekcsoporttal karöltve úszómatracot, fotelt és várat építettünk műanyag flakonokból és papírhulladékból.

Tartasz valamitől?

Befogad-e teljes mértékben a szervezőgárda mint új PT-s táboroztatót. Ezen kívül csak annyitól, hogy kevésnek fogom érezni a táborban töltött 1-1,5 hetet.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

A 7–17 éves korosztályban milyen pénzügyi, környezetvédelmi és egyéb tudással rendelkeznek a gyerekek.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Mindig tudok újat tanulni. Képes vagyok napról napra kurzusokat tartani. Az alkalmazkodóképességem fejleszthető, meg tudok oldani váratlan helyzeteket.

AJÁNLOTT

Friss