Ugorj fejest az élménybe!
Interjú
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Ugye mennyivel könnyebb egy nyári táborban elengedni magad, mint a szürke hétköznapokon? Ismerkedj, beszélgess, szórakozz a PEOPLE TEAM gyerekparadicsomában! A PT egyik táboroztatójával, Csongorral készítettünk interjút.

Miért fontos a táborozás?

Életed legemlékezetesebb élményeit közösségben szerezheted. Egy elképesztően jó atmoszféra részese vagy, ahol a legjobb, életre szóló barátságok köttetnek, és amire szívesen gondolsz vissza a monoton hétköznapokban is.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Kérdezz, beszélgess, vedd ki a részed! Ugorj fejest minden élmény közepébe! Mindig legyél te az első jelentkező! Először ijesztőnek tűnhet, de bárkit kérdezel, a válasz egyhangú: királyul éreztem magam!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

A gyerekeknél a kérdés sosem az, hogy kirepülnek-e a fészekből, hanem hogy jól tudnak-e kommunikálni magukról másoknak, kiállnak-e magukért, és el tudják-e helyezni magukat közösségekben, amikor ez megtörténik. A PT-tábor közösségében pedig ezeket kiválóan meg tudják tapasztalni, gyakorolni és elsajátítani az izgalmas programok alatt. Ezt nevezzük mi játszva tanulásnak.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Sok-sok tapasztalatot, ami később a hasznomra válhat, legyen szó alkalmazkodásról, helyzetmegoldásról, kommunikációról. Nem utolsósorban pedig új, hosszú távra szóló ismerősöket, barátságokat.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Le kell kötni valamivel, izgalmas feladatot adni neki, amitől fontosnak érzi magát. A bosszantás legfőbb oka ugyanis az unalomból ered.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

– Széles mosoly
– Őszinteség
– Közvetlenség
– Nyitottság
– Alkalmazkodóképesség
– Fegyelem
– Tisztelet
– Elfogadás-együttérzés
– Vélemény
– Bátorság, hogy kimondjuk, amit érzünk/gondolunk

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

A kis csapatommal megnyertük az építőversenyt. Egy 20 fős gyerekcsoporttal karöltve úszómatracot, fotelt és várat építettünk műanyag flakonokból és papírhulladékból.

Tartasz valamitől?

Befogad-e teljes mértékben a szervezőgárda mint új PT-s táboroztatót. Ezen kívül csak annyitól, hogy kevésnek fogom érezni a táborban töltött 1-1,5 hetet.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

A 7–17 éves korosztályban milyen pénzügyi, környezetvédelmi és egyéb tudással rendelkeznek a gyerekek.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Mindig tudok újat tanulni. Képes vagyok napról napra kurzusokat tartani. Az alkalmazkodóképességem fejleszthető, meg tudok oldani váratlan helyzeteket.

AJÁNLOTT

Látni, kiből lesz jó mókus

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Andrással folytatjuk. Lássuk, ő miből következtet arra, hogy melyik táborozóból lesz jó mókus…

Csak itt vannak kismókusok

Interjú
Miért jelentkezik valaki iskola mellett táboroztatónak? Lilla vallott arról, milyen tábori tapasztalatokat szerzett eddig, és miket hallott a…

Friss