Mindennap új élményekkel gazdagodhatsz
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Ez a tábor olyan, mint egy hétnapos gyerekfesztivál. Na jó, ha királyul érzed magad (márpedig úgy fogod), egy évben akár három turnusra is eljöhetsz. A PEOPLE TEAM egyik táboroztatója, Otti mesélt nekünk a legtutibb táborról, a PT-ről.

Miért fontos a táborozás?

Új embereket ismerhetünk meg. A közösség megismerésével tartozhatunk valahová. Az esti programok által mindennap új élményekkel gazdagodhatunk. A PT alatt minden program opcionális, és semmi sem kötelező, csak azon veszünk részt, amin szeretnénk, így mi választhatunk, és nem kényszerülünk olyan programokba, amiket nem élvezünk.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Élvezd, amíg itt vagy! Mindenki új lesz neked, de mindenki nyitott, és szeretnek új embereket megismerni. Itt a lehetőség előtted, hogy új barátokat találj. Bármivel, amivel problémád adódna, keresd a kis- vagy a „nagy” mókusokat!

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne aggódjon a gyermekéért, vigyázunk rá, jó kezekben lesz. Ha esetleg probléma lenne, értesíteni fogjuk önöket. Nem kell aggódni, a gyermek jól fogja magát érezni.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Jó élményeket. Azt, hogy a gyerekek, akik körülvesznek majd, jól fogják magukat érezni. Szeretném, ha amíg ott vagyok, mindenben tudnék segíteni, amiben csak tudok. Azt várom tőle, hogy új élményekkel gazdagodom, szélesedik a látóköröm, és új embereket ismerek meg.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

A gyerek azért bosszant, mert unatkozik. Találok neki olyan dolgot, amit szívesen csinálna, és azzal lekötöm őt, mert így már azzal fog foglalkozni, nem az én bosszantásommal.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Én, jó társaság, segítőkész társak, nyitott problémakezelés, stabil vezetés, határozott kiállás a problémák kezelésénél, gyerekközpontúság, tenni vágyás, szorgalmas, segítőkész emberek.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Láthattam az arcukon a boldogságot. Meg tudták venni azt, amire igazán vágytak, és jóízűen meg is ették azt. Vagy amikor reggel, nyitáskor már várták, hogy vehessenek teát, illetve amikor láttam az arcukon, hogy jól érzik magukat egymással, és új barátságok köttetnek a sorban.

Tartasz valamitől?

El fog lepni minket a munka, és kevesen leszünk, bár ebben mindig segítenek a mókusok. Attól, hogy olyan döntés elé kerülök, hogy akármelyik döntést hozom, még mindig lesz vesztes oldal.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Idén mennyire lesznek segítőkészek az újak. Mennyire tudunk kooperálni egymással, mennyire lesz nehéz otthagyni a tábort, amikor fel kell jönnöm.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Képes vagyok egyszerre két munkát is elvégezni. Ott tudok lenni a táborban, miközben azt csinálom, amiért megyek, és azt csinálom, amit szeretek.

AJÁNLOTT

500 gyerek a strandon

Interjú
Katus úgy jellemzi magát, mint aki 1000 éve a PEOPLE TEAM (PT) nyári táborának a lelkes lakója –…

Minden olyan szabad

Interjú
Gréta a PEOPLE TEAM-ben táboroztat. Élményekről, barátokról, szabadságról és filmezésről nyilatkozott. Miért a PT? A PT-ben sok élményt…

Telefonmentés a WC-ből

Interjú
A gyerekekkel bármi megtörténhet. Panni magáról, táborozói élményeiről és arról beszélt, miért jelentkezett a PEOPLE TEAM-be (PT) táboroztatónak.…

Friss