Mi az a kvízest?
Mi az?
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM nyári táborainak egyik legkedveltebb és legizgalmasabb esti programja a kvíz. Nemcsak kérdésekre kell válaszolni, de a táborozók egyéb mulatságos feladatokat is kapnak.

10 csapat, 20 válasz

A táborban versenyző 10-féle színcsapat egyszerre vesz részt a kérdések megválaszolásában. Hogyan lehetséges ez? A PEOPLE TEAM szervezői ehhez is segítségül hívják a modern technikát. A gyerekek és vezetőik hatalmas kivetítőn követhetik a kérdéseket. Minden csapat letölt egy kvízapplikációt egy vagy két mobiltelefonra. A válaszokat az applikáción keresztül küldik be, és a rendszer pár másodpercen beül mutatja is, ki válaszolt helyesen. Sőt, az is rögtön látható, hogy a helyes válaszra kapott pontszámmal melyik csapat hol áll a ranglétrán. Felharsan az üdvrivalgás, ha a kékek megelőzik a pirosakat, vagy ha a fehérek végre elmozdulnak az utolsó helyről.

Az antilopoktól a táborvezető sapkájáig

A kvíz során bármilyen kérdés, bármilyen témában előfordulhat. Rokona-e az antilop a szarvasnak? Melyik állatnak van a világon a legnagyobb szeme? Hány országból áll az Európai Unió? Melyik két szín keverékéből tudunk zöldet előállítani? És így tovább. A legnagyobb sikert mégis a táborrral kapcsolatos kérdések aratják. Hány sapkája van Aternak? Vajon mi Raktáros eredeti foglalkozása? DJ Bandi a táboron kívül is lemezlovas? Minden kérdés után tombolasorsolás következik. A PT-tombola egyedülálló a világon. Tombolajegy nincs, minden gyerek neve benne van a kalapban, így mindenkinek esélye van megnyerni egy hőn áhított Nyunyókát.

Tábori rali

A kvízesten nem kell mindenkinek egyfolytában a helyén ülnie. Sok gyerek van, aki inkább mozogna. Nekik szólnak a kérdések közötti mozgásos feladatok. Szaladj, és számold meg, hány ablaka van a zöld épületnek! Fuss, és keríts egy esernyőt, és díszítsd is ki a csapatod színének megfelelően! Változzatok villámgyorsan indiánokká vagy ősemberekké! Minden ilyen feladatra más és más gyerekek jelentkeznek. A program alatt végig óriási a nyüzsgés és szuper a hangulat. Egy kívülálló azt gondolhatná, hogy itt bizony káosz van. Ez közel sincs így. Mint egy jól szervezett hangyabolyban, mindenki nagyon figyel a játékmester bejelentéseire és a csapatvezetők iránymutatásaira.

Pontok és tábortánc

Ha elfogytak a kérdések, illetve bemutatták az egyéb feladatok eredményeit is, a zsűri összeül, és rövid tanácskozás után kihirdeti az eredményt. Minden csapat gyarapíthatja a pontjai számát. Extra pontokat jelent a szurkolás és a hangerő. A program végén az egész tábor eljárja a tábortáncot, amelyre ismét pluszpontokat lehet kapni. Tudja ezt minden gyerek, így sokszor még takarodó után is próbálják becserkészni a műsorvezetőt, hogy bemutathassák tánctudásukat.

AJÁNLOTT

Mi az a kincseskamra?

Mi az?
Bár a tábori köznyelv általában simán raktárként emlegeti a Hangárral szemben álló épület szürke ajtóval védett kis birodalmát,…

Mi az a PT-szalagavató?

Mi az?
A PEOPLE TEAM-táborokba 18 éves korig mehetnek a gyerekek, de sokan már 17 éves koruk után „kismókusok”, azaz…

Mi az egyszám-játék?

Mi az?
A tábori délutánokat rengeteg szabadon választható program tölti ki. Ezek között vannak látványos bemutatók, meghívott előadók, sport és…

Mi az a PT-idegenvezetés?

Mi az?
A PEOPLE TEAM táboraiban turnusonként 500 gyerek nyaral. A táborozók jó része tapasztalt, visszatérő PT-s. Sokan vannak az…

Friss