5 érv a táborozás mellett
Táborvilág
PEOPLE TEAM tábor

Egy szuper nyári tábor elengedhetetlen a 7–17 éves korosztály számára, hiszen a rengeteg élmény és emlék hozzájárul a gyerekek egészséges testi-lelki fejlődéséhez. Egy gyerekfesztivál olyan programsorozatot kínál a fiatalabb generációnak, amilyet a szülők és a nagyszülők a legjobb szándékkal sem tudnának nyújtani.

Haverok, buli, tábor

A nyári gyerektáborok szervezői sokéves tapasztalattal a hátuk mögött ismerik a gyerekek igényeit a kikapcsolódásra. Tudják, melyek azok a rendezvények, versenyek és műsorok, amelyek igazán érdeklik a táborozókat. Mást kínálnak a kicsiknek, és mást a kamaszoknak. Nem elhanyagolható az a szempont sem, hogy a gyerekek a kortársaikkal minőségi időt töltenek az iskolán kívül. Egy nyári gyerektábor különösen jó hatást gyakorolhat az egykékre. Nekik a széles baráti és ismeretségi kör sokkal fontosabb lehet, mint a nagycsaládban élőknek.

Együtt, egymásért

A nyári táborokban különféle háttérrel rendelkező gyerekek találkoznak. Nem számít, ki honnan jött, vagy hogy mennyi pénz van a büfészámláján. Az a lényeg, hogy mindenki jól érezze magát. Egy profin megszervezett gyerekfesztiválon mindenki egyformán sikereket ér el, és elismeri a másik képességeit.

Pizsamaparti minden mennyiségben

A táborok alkalmat adnak arra, hogy a gyerekek új barátokat szerezzenek, illetve elmélyítsék ismeretségeiket. A táborozók megtanulnak alkalmazkodni a szobatársukhoz. Ki mikor használja a fürdőt, kié a kóla a hűtőben, vagy milyen hangos legyen a zene: ezekre a helyzetekre a gyerekek általában sokkal gyorsabban találnak megoldást, mint gondolnánk.

Egy másik bolygó

A nyári táborok a gyerekeket egy másik világba varázsolják, amely teljesen eltér az otthoni vagy az iskolai környezettől. Év közben kevesen találják magukat szemtől szemben óriáskígyókkal, vakvezető kutyákkal, 3D nyomtatókkal vagy humanoid robotokkal. A srácok kipróbálhatják magukat egy fantáziaváros polgáraiként, játszhatnak katonásdit, vagy megtapasztalhatják, milyen egy játék pénztőzsde működése. A tábor egy vagy akár három hete alatt a táborozóknak és a táboroztatóknak is megszűnik a külvilág. Csak az a fontos, hogy hány ponttal vezet vagy van lemaradva a piros vagy a zöld csapat, illetve hogyan sikerül az esti előadás.

Fű, fa, virág

Angolt tanulni nem csak tanteremben lehet. Tökéletesen alkalmas helyszín egy virágos rét vagy egy fa vastag ága is. A PEOPLE TEAM-táborokban az oktatás jó része a szabadban zajlik. A sportosok a focipályán vagy az uszodában edzenek. A tudósok ásatáson vagy kiránduláson töltik a délelőttöket. De még a 3D konstruktőröknek sem kell állandóan a termükben senyvedniük, minden megoldható egy árnyas teraszon.

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss