Mi az a lovagi torna?
Mi az?
PEOPLE TEAM tábor

Ha azt halljuk: lovagi torna, akkor mindenki páncélos lovagok lovas bajvívására gondol. Nos, a PEOPLE TEAM nyári táboraiban ez egy kicsit másképp van.

Nem kell bolyongani

A színes kendőkkel megkülönböztetett csapatok egy menetlevelet kapnak, amely alapján különböző állomásokra kell eljutniuk. A menetlevélen szerepel az állomás helye, amely lehet a focipálya vagy akár a kosárlabdapálya is. Minden állomáson egy jelmezes játékmester és egy másik csapat várja őket.

Mindig más az ellenfél

A menetleveleket úgy állítják össze, hogy a kékek, a zöldek vagy a pirosak minden fordulóban más csapattal kerüljenek szembe. Állomásonként más és más feladat várja a harcosokat. Bajvívásban, akadályfutásban mérik össze erejüket, de a lovagoknak tudniuk kell, hogyan viselkedjenek a királynő és az udvarhölgyei előtt is. A játékmesterek pontozzák a csapat lelkesedését, a hangerőt és az összetartást. Gyorsnak és ügyesnek kell lenniük, hiszen ha a táborvezetők bemondják a mikrofonba, hogy állomáscsere, akkor minden csapatnak azonnal el kell hagynia a helyét.

Mindenkire szükség van

Ha megszólal a gong, megindul a veresenyfutás az idővel, hogy mihamarabb a következő próbatétel helyszínére érjenek. Bizony előfordul, hogy a nagyfiúk akár két nyolcévest is cipelnek egyszerre, akik nem bírják az iramot. Viszont rájuk is szükség van, hiszen lehet, hogy a következő csatában egy szűk karikán kell átbújniuk ahhoz, hogy megszerezzék az aranyrögöt. Minden feladat esélyt ad a legkisebbeknek és a legnagyobbaknak is a részvételre, mindenki részt tud venni a küldetésben a képességei szerint.

Egymás ellen is együtt

A végső pontversenybe természetesen beleszámít az elért eredmény. Fontos, hogy sikerült-e legyőzni zsinórlabdában a kékeket, vagy hogy megnyerték-e a zöldek a karikadobó versenyt. Ha minden sereg megmérkőzött mindenkivel, akkor az ellenséges harcosok szövetségessé válnak, és együtt ünneplik a lovagi fesztivált. Dübörög a zene, és a tábortáncot már mindenki együtt ropja.

AJÁNLOTT

Mi az a PT-szalagavató?

Mi az?
A PEOPLE TEAM-táborokba 18 éves korig mehetnek a gyerekek, de sokan már 17 éves koruk után „kismókusok”, azaz…

Mi az egyszám-játék?

Mi az?
A tábori délutánokat rengeteg szabadon választható program tölti ki. Ezek között vannak látványos bemutatók, meghívott előadók, sport és…

Mi az a PT-idegenvezetés?

Mi az?
A PEOPLE TEAM táboraiban turnusonként 500 gyerek nyaral. A táborozók jó része tapasztalt, visszatérő PT-s. Sokan vannak az…

Mi az a fáraó átka?

Mi az?
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban az egyik legnagyszabásúbb és legizgalmasabb játék a fáraó átka. Az ókori Egyiptomba repülünk,…

Friss