800 péksüti, 100 liter tej, 500 gyerek
Táborvilág
PEOPLE TEAM tábor

A PEOPLE TEAM 1991 óta szervez táborokat. Az elmúlt 3 évtized során több ezer magyar és külföldi gyerek nyaralt a PT-táborokban. Ma már a 90-es évek táborozóinak gyermekei viszik tovább a hagyományt, hiszen PT-snek lenni örökre szóló élmény és életérzés. A szervezők 2022-ben várják a 25000-dik táborozót. Melyek a legtrendibb tábortémák a PEOPLE TEAM-ben? Az ottalvós vagy a napközis tábort választották többen? Mennyi péksüti fogy el reggelire? Olvass tovább, és kiderül!

A legek tábora

A tábor helye 2005 óta Kecskemét. Turnusonként már több mint 500 fő táborozik együtt. A gyerekek és felnőttek együtt élvezik az ország egyik legnagyobb gyerekfesztiválját. 250 szoba és 125 fürdőszoba áll rendelkezésre a kecskeméti egyetem kampuszán. A táborban csak reggelire elfogy 800 darab péksütemény és 100 liter tej vagy üdítő legalább 5 különböző ízben. Palacsintából 2000 darab egy adag. Ennyi ember naponta elfogyaszt 80 kiló gyümölcsöt: a legnépszerűbb a banán és a narancs. Minimum 1500 színes tábori kendő, 100 méter fehér lepedővászon, 20 liter színes festék kell a programokhoz. Minden évben legalább 10 000 fotó és több száz órányi videófelvétel készül, hogy minden pillanatot megörökíthessünk.

A legnagyobb buli

A tábor alapvetően bentlakásos, de minden turnusban mintegy 150 gyerek érkezik a környékről bejárósként. Aztán a legtöbbjük a második napon úgy dönt, hogy inkább kér magának helyet, hiszen senki nem akar lemaradni a párnacsatákról, az éjszakai filmklubról, de a programok utáni focibajnokságról sem. A szülőknek is kényelmesebb, hiszen nem kell este 10 után a csemetéjüket fuvarozniuk.

A legütősebb téma

2021-ben még mindig az angol volt legnépszerűbb tábortéma, de ezt szorosan követi a sporttábor és a programozótábor. Az előző évekhez képest visszaszorultak a kézműves- és készségfejlesztő táborok, ám a tizenévesek még mindig szívesen választják ezeket is nyári programnak. Figyelemreméltó, hogy a technikai jellegű táborok (3D konstruktőrök tábora, drónépítők tábora, robotikatábor, gamertábor) egyre több érdeklődőt vonzanak.

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss