Táborozás és kedvezmények
Táborvilág
PEOPLE TEAM tábor

Mennyivel kell többet fizetnünk 2022-ben, ha a gyermekünket nyári táborba küldjük, és milyen akciókat vehetünk igénybe?

Itt az ideje kiválasztani a megfelelő nyári tábort – közeledik a nyári szünet, és az iskoláskorúakat nevelő szülők tudják, mennyire nehéz egyszerre hasznos és szórakoztató elfoglaltságot találni a gyerekeknek. Habár a családi adó-visszatérítésnek köszönhetően vannak, akik nyaralási célra is félre tudtak tenni, ahogy várható volt, az infláció mindenben érezteti a hatását. Nem kivétel ezalól a nyáritábor-kínálat sem: egyes becslések szerint mintegy 10 százalékkal magasabb árakkal számolhatnak mind a napközis, mind pedig a bentlakásos táborozásra szavazók.

Mit tud egy nyári tábor, amit a szülők nem?

Mégis érdemes a zsebünkbe nyúlnunk, mert a nyári táborok többsége a gyermekfelügyeleten és a napi többszöri étkezésen felül remek programokat ígér. Ráadásul a gyerekek olyan, hasonló korú – és gyakran érdeklődési körű – társaságban átélt tapasztalatokkal és élményekkel gazdagodhatnak pár nap alatt, amilyeneket a szülők akkor sem tudnának nyújtani, ha egész júliusban és augusztusban szabadságon lennének.

Van, ahol mindössze 5%-ot emelnek

Az évek óta tartó árbefagyasztás után az élelmiszerárak és a helyszínül szolgáló NJE-campus költségeinek emelkedésével a PEOPLE TEAM (PT) új generációs táborainak szervezői is kénytelenek voltak magasabb részvételi díjakkal kalkulálni, azonban az ötszázalékos emelést (amely a gyakorlatban 2-3000 forintos drágulást jelent) bővebb szekcióválasztékkal kompenzálják: a 7 és 17 év közötti gyerekek idén 17 téma közül választhatnak, amelyekben a reggeltől kora délutánig tartó foglalkozások alatt elmerülhetnek, délután és este pedig az eddigiekhez megszokott módon olyan izgalmas szabad programok várnak rájuk, mint a kígyósimogatás, sportolás, workshopok, strandolás vagy egy Animal Cannibals-koncert. Mindezeken a napközis változatra érkezők is részt vehetnek, nem csak azok, akik a kecskeméti kollégium épületében hajtják álomra a fejüket.

Felhőtlen egy hét

A 2022-es PT-táborok között a több mint 30 éve működő és folyamatosan megújuló angoltábor mellett programozótábor, kuktatábor, kézművestábor és tánctábor is megtalálható. A teljes kínálatot ide kattintva érdemes tanulmányozni: https://peopleteam.hu/taborok/. A PEOPLE TEAM – a színházi tábort leszámítva – az összes szekciót tekintve három egyhetes turnussal készül 2022-ben. Újdonságnak számít a 3D konstruktőrök tábora, amely egy manapság igen keresett kompetencia birtokába juttatja a diákokat, akik megtanulják, hogyan kell kezelni a 3D nyomtatót. A PT-ben a kézzelfogható eredményt preferálják, nem csupán beszélnek egy-egy témáról, hanem a gyerekek maguk is alkotókká válnak, az elkészített műveket pedig bemutathatják és/vagy hazavihetik.

Hogyan lehet olcsóbban táborozni?

Az egyhetes PT-turnusok részvételi díja napközisként 41.000 Ft, ottalvósként 82.000 Ft/fő, ami SZÉP-kártyával is fizethető, sőt jelentős kedvezményeket lehet kapni, ha testvérrel vagy baráttal érkeznek a gyerekek. Míg más táborokban 1-2 ezer forint testvérkedvezmény az akció, a PT-ben a legmagasabb megtakarítást azzal érik el, ha sikeresen ajánlják másoknak a tábort: a nagyobb csoportban, például iskolai osztállyal érkező ottalvósok akár húszezer forintot is megspórolhatnak fejenként! Az árban nemcsak a foglalkozások eszköz- és humánerőforrás-igénye, de a kétágyas szobákban elhelyezés, a napi háromszori étkezés, valamint a korlátlan zöldség- és gyümölcsfogyasztás is benne van – minden információ (beleértve a jelentkezési lapot is) elérhető a PEOPLE TEAM Alapítvány honlapján, többek között a Támogatás menüpontban.

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss