Ezekre a gyerektáborokra jelentkezhetsz idén nyáron
Táborvilág
PEOPLE TEAM tábor

Angoltábor, programozótábor, kézművestábor, sporttábor – néhány a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborai közül. Mire számíthatnak még a 7–17 évesek?

Idén is sokszínű választékkal készülnek a táborszervezők. Kisebb és nagyobb iskolások egyaránt megtalálják a koruknak és érdeklődési körüknek megfelelő tematikát. A testvéreknek, barátoknak sem kell elszakadniuk egymástól, hiszen van olyan táboroztató, aki egy helyszínen valósít meg tucatnyi tábort – ilyen a PEOPLE TEAM is.

17 szekció indul

2022-ben a PEOPLE TEAM (PT) alapítványa 17 szekcióval várja a 7 és 17 év közötti gyerekeket. A témafoglalkozások mindegyike 5-10 fős csoportokban zajlik, de a résztvevők a délutánokat és az estéket is együtt tölthetik – ez különösen vonzóvá teszi a PT-t azok szemében, akik ismerősökként érkeznek, viszont más-más témában elmerülve töltenék a délelőttjeiket. A PT három egyhetes turnusa idén július 24–30., július 31. – augusztus 6. és augusztus 7–13. között érhető el.

Táncosok, filmesek, techguruk külön, mégis egy helyszínen

A PT kínálata igyekszik minden olyan témát felölelni, amely érdekelheti az iskoláskorúakat. Az angoltábor alap, hiszen már 32 éve bebizonyosodott, hogy szükség van a PT nyelvtáborára – a 90-es évek elején kezdődött ugyanis a PEOPLE TEAM története, mégpedig egy angoltáborral. A filmestáborba olyan gyerekek jelentkezését várják, akik megismerkednének a mozgóképkészítés rejtelmeivel. A színházi tábor az egyetlen kéthetes PT-szekció, ide olyan középiskolások regisztráljanak elsősorban, akik színészkedéssel vagy rendezéssel foglalkoznának a jövőben, és társaikkal együtt a két hét alatt összeállítanának, valamint a többi táborlakó előtt bemutatnának egy színdarabot, ehhez pedig hajlandóak akár reggeltől estig próbálni. A fotóstábor fotósai nem csupán tanácsokat és eszközt kapnak a kezükbe, mivel a legjobb alkotásaikat kiállítják a kollégium területén. A kézművestáborba már elsős vagy másodikos gyerekek is jöhetnek, a sok-sok technika közül mindenki szabadon választhat, és természetesen hazaviheti az alkotásait. Az írótáborban tiszteletüket teszik elismert magyar költők és írók, és mindenkinek az a célja, hogy fejlődjön azon a területen, amelyet a legjobban a szeret, sőt egészen más műfajban is megmutathatja tehetségét. A brókerek és tőzsdecápák elnevezés egy gazdasági tábort takar, és hasznos lehet mindenkinek, aki be szeretné osztani a zsebpénzét, többet tudna meg a hitelekről, a befektetésekről, a világ- és a magyar gazdaságról. A kuktatábor résztvevői főznek a táborlakókra, a végén pedig megannyi tapasztalattal, receptkönyvvel, önállóbban és elégedett pillantásokkal térnek haza. A sporttáborosok a szokásos futás-kosárlabda-foci kombó mellett különlegesebb mozgásformákat is kipróbálhatnak. A tánctáborban szintén a sokféleségen és az egyéni kívánságokon van a hangsúly, és természetesen itt is bemutathatják a táborozók, amit egy turnus alatt begyakoroltak. A játéktábort mindenki kamázza, aki szeret játszani, a gamertábor pedig ugyanez pepitában, azaz virtuálisvalóság-verzióban. A tudóstábort különösen azok fogják élvezni, akiknek a kedvenc kérdéseik a „Miért?” és a „Hogyan?”. A programozótábor, a robotikatábor és a dróntábor a legnépszerűbb PT-s témák között szerepelnek, de a 2022-es újdonság, a 3D konstruktőrök tábora ugyancsak nagy érdeklődésre tart számot, így érdemes mielőbb jelentkezni rá.

Jövőre veletek ugyanitt

A PT szekciói a kecskeméti Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiumának hatalmas területén valósulnak meg. A campus – most már évek óta – minden nyáron az új generációs táborokban elmélyülni vágyó 18 év alattiaké, akik örömmel szakadnak ki a vakáció monotonitásából, és töltik el hasznosan, egy jó közösségben legalább a nyári szünet egy részét, és ami a legfontosabb: a visszajelzések alapján (amelyeket a legjobbtabor.hu honlapon is lehet olvasni) annyira jól érzik magukat a táborban, hogy szívesen visszajönnének a következő évben is. A fentebb felsorolt PT-s táborokra mind egy helyen, ide kattintva lehet jelentkezni.

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss