Hurrá, 2022-ben is lesznek nyári táborok!
Táborvilág
PEOPLE TEAM tábor

Az enyhülő koronavírus-járvány miatt idén a megszokott keretek között térnek vissza a nyári táborok – a gyerekek és a táboroztatók örömére.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közlése alapján idén járványügyi korlátozások nélkül tarthatók meg a nyári táborok. Vagyis le a maszkkal, kulacs és naptej a hátizsákba, és indulhatnak a srácok az érdeklődési körüknek megfelelő táborokba!

Mit szólnak a táboroztatók?

A kedvező koronavírus-helyzet miatt a 2022-es nyári táborokat ismét a korábban megszokottak szerint bonyolíthatják le. A hír hallatára egy emberként lélegeztek fel a gyerekek és a táboroztatók. Palotás Attila „Ater”, a PEOPLE TEAM Alapítvány kecskeméti táborainak egyik szervezője portálunknak elmondta, hogy örül a döntésnek, de a továbbiakban is ügyelni fognak a higiéniai és az egészségi állapotot érintő szabályok betartására. „A táborainkba most is kizárólag egészséges diákok jöhetnek. Ha valaki megfázásszerű tüneteket érez magán, jobb, ha otthon marad, és egy későbbi turnusban tér vissza. A PT (PEOPLE TEAM) táborai idén is három turnusban valósulnak meg, július és augusztus folyamán, szóval lesz lehetőség az egyéni kérések figyelembevételére, ebben is igyekszünk rugalmasak lenni” – mondta Ater.

Folyamatosan nő a jelentkezők száma

A Táborfigyelő ügyvezetője, Tóth Béla elmondása alapján a közelgő nyári szünet hatására az elmúlt hetekben meglódult a jelentkezések száma. Nem lepődött meg az örömhíren, szerinte a szülők is számítottak a bejelentésre. „Az elmúlt két évre igyekszünk pozitívan tekinteni, és megtartjuk azokat a szokásokat, amelyek az utóbbi években jellemzőek voltak a táborainkra, azaz például maradnak a kézfertőtlenítők, a gyakori szellőztetés és a megnövelt orvosi létszám – ez nemcsak a Covid szempontjából fontos, de az egyéb vírusok megelőzése vagy féken tartása érdekében is hasznos gyakorlat, amelyet nem szeretnénk megszakítani csak azért, mert enyhítést jelentettek be. Úgy gondolom, ez a felelős táboroztatói hozzáállás” – tette hozzá Ater.

A gyerekek jólléte az első

A jó nyári táborokban az az elsődleges szempont, hogy jól érezzék magukat a gyerekek, persze észszerű keretek között. A PT-ben is így gondolkodnak: mindent szabad a gyerekeknek, ami nem sérti a többiek – és saját maguk – testi és lelki épségét. A jelentkezők 2022-ben 17 tábortípus közül választhatnak, így a reggeltől kora délutánig tartó órákon a szívükhöz közel álló foglalkozásokon vehetnek részt (az angoltábor, a sporttábor, a filmestábor vagy a kuktatábor csak néhány az elérhető szekciók közül; a teljes kínálat ide kattintva tekinthető meg), ezek után pedig találkozhatnak a többi táborlakóval, akikkel szabad programok sorából választhatnak. Nincs egy unalmas perc sem, ráadásul a társaság is szuper, nem véletlenül térnek vissza a PT-be évről évre a gyerekek, gyakran más-más szekciót kipróbálva. Az alapítvány február közepe óta fogadja itt a 7 és 17 év közötti gyerekek regisztrációját az ottalvósan és bejárósként is elérhető táboraiba; az árakról, a fizetési lehetőségekről, a kedvezményekről és sok egyébről lehet tájékozódni a PT részletes leírásokat tartalmazó honlapján. Szóljon ez a nyár is a fejlődésről és a szabadságról! A PEOPLE TEAM ebben támogatja már több mint 30 éve az iskoláskorú gyerekeket nevelő szülőket.

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss