Magolás helyett tábor
Táborvilág
PEOPLE TEAM tábor

Hogyan lehet egy nyári tábor 30 éve sikeres? Hát úgy, hogy nemcsak ismereteket közvetít, de élményszámba is megy: legyen a tanulás gyakorlatközpontú, a pihenéssel eltöltött idő pedig aktív, és mindkettő adjon lehetőséget új barátok megismerésére. A PEOPLE TEAM (PT) Alapítvány 1991 óta működő táborai ezt teljesítik, ezért annyira népszerűek a 7 és 17 év közötti gyerekek körében.

A PT új generációs vidéki táborai egy angoltáborral indultak, az évek alatt azonban sok újdonság felbukkant a különféle tematikákat kínáló szekciók között: 2021-ben cirkusztáborban tehették próbára magukat a gyerekek, 2022-ben pedig a 3D modellezés rejtelmeiben mélyülhetnek el, ha úgy tartja kedvük. Ami azonban állandó, mivel töretlen népszerűségnek örvend, az nem más, mint az angoltábor, amelyről itt lehet bővebben olvasni, valamint képes összeállítást nézni: https://peopleteam.hu/taborok/angoltabor-nyari-tabor/.

A kecskeméti angoltáborban magyarul nem beszélő oktatók tanítanak, így a diákok nem tudnak kibújni az idegen nyelven megszólalás nem mindig könnyű feladata alól. A visszajelzések alapján viszont ezáltal egy egyhetes turnus közben annyit lehet tanulni, mint az iskolai angolórákon egy tanév alatt. Aki tehát nyelvvizsgára készül, vagy egyéb okból szeretne intenzív felkészülésben részesülni, netán csak jobban akarja érteni a nem szinkronizált sorozatokat, vagy gördülékenyebben szeretne kommunikálni külföldi ismerőseivel, jól dönt, ha ad egy esélyt a PT-nek – vagy ha tetszik, többet is.

Évente három turnusban, ottalvósan és bejárós változatban is elérhető az angoltábor, július és augusztus folyamán, vasárnaptól szombatig. A tematikus foglalkozások szintfelmérővel indulnak (nyugalom, nincs osztályozás!), reggeltől kora délutánig tartanak, aztán pedig szabad a program, mindenki mehet a tábor 30 000 m²-es területén belül, ahová gondolja: lesznek kézműves-foglalkozások, vízi csata, sportpályák, csapatversenyek, karaokeestek és Animal Cannibals-koncert. Turnusonként mintegy 500 résztvevő várható, akik természetesen nem mind egyetlen táborba érkeznek, hanem a tucatnyi (2022-ben 17-féle) választható téma szerinti szekciókban töltik a délelőttöket, kis létszámú csoportokban, a PT-ben ugyanis 5-6 táborozóra jut egy táboroztató.

Ha érdekel, hogyan érezték magukat a PT-s résztvevők, illetve mennyire jó fej tanárokkal és mókusokkal találkozhatsz, amennyiben a PT-t választod, olvasd el a https://gyermektabor.info oldalán található véleményeket! Meggyőzőnek találod őket? Akkor ide kattintva tudsz jelentkezni az idei táborokba – just sayin’.

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss