A tárolási misztérium
Táborvilág
PEOPLE TEAM tábor

A táborban előfordulnak olyan helyek, ahova gyerekek nem léphetnek be. Ilyen például a büfé, ahol higiéniai okokból csak a büfések tartózkodhatnak. Minden valamirevaló táborozó titkos álma, hogy egyszer büfés lehessen, és átvehesse az irányítást a teherautónyi üdítő és a több hűtőládányi jégkrém fölött. A másik ilyen helyiség a nagy raktár…

Kincseskamra

A raktár ajtaján a „Gyermek eddig, s ne tovább!” felirat fogadja a kíváncsiskodókat. A hatalmas tároló mindig nyitva áll, hiszen a táboroztatóknak percenként szükségük lehet papírra, festékre, sátorrúdra, triciklire vagy új labdákra a csocsóasztalhoz. A felszerelések és a készletek őre Raktáros, aki napjainak nagy részét pakolással tölti. De ő adja ki a focizni, teniszezni vagy tollasozni vágyó gyerekeknek a labdákat és az ütőket is. A labda fogyóeszköz a táborban, de azért Raktáros esténként mindig körbejárja a pályákat, hogy begyűjtse az elhagyott játékszereket. A labda olyan, mint a szilveszteri konfetti: mindig találunk néhányat az előző nyárról is.

Viharmasina zárt ajtók mögött

Raktáros álmából felriadva is tudja, melyik sarokban támaszkodnak a floorballütők vagy az akadálypálya kellékei, hány darab használható, és hány darab ment tönkre előző este, mondjuk, a lovagi torna alatt. A raktár titkos zugaiban számtalan játék fellelhető, amelyeket csak bizonyos eseményekkor veszünk elő. Így minden évben meglepetés az óriási felfújható Pongrác figura. A nyolcméteres Pongrác minden turnus első napján fogadja az érkezőket. A szélgép a Koboldok városában teljesít különleges szolgálatot. Hogy mi a funkciója, az a táborba érkezésig maradjon titok.

Vízipisztoly és Nyunyóka

A táborozó gyerekek fantáziáját legjobban a vízipisztolykészlet izgatja. Számtalanszor előfordult, hogy a kissrácok egy óvatlan pillanatban beszöktek a raktárba, és megtizedelték a fegyverállományt. Többnyire elég gyorsan kiderült, kik voltak a tettesek, csak követni kellett a vizes nyomokat. A tábori kabalákat, „Nyunyókát” és 500 társát titkos búvóhelyre menekítettük, mert a plüssállatokat rejtő méretes zacskókból folyamatosan eltünedeztek a kék, sárga, zöld és narancssárga tapsifülesek.

Takátlanok

A másik sarkalatos pont a tábori játékpénzt, a „takát” tartalmazó széf sorsa. Lelkes önjelölt mackósok számtalanszor megkísérelték feltörni – szerencsére elenyésző sikerrel.

Bujkálva

A raktár nemcsak tároló, hanem bizony néha búvóhely is. A polcrendszer tetején elhelyezett nyugágyakban megfáradt táborvezetők lopnak néhány nyugodt percet egy-egy fagyi erejéig a következő programon ötletelve.

Teljes körű tárgyfelelős

Raktáros univerzális szereplője a tábornak. Nem csak a készletet vigyázza, hanem ha kell, polcot szerel, meghúz vagy kiold csavarokat, megmenti a széttört hintákat. Őt küldjük bevásárolni is, vagy ő rohan kocsival a strandra, ha néhány gyerek esetleg lemarad a buszról.

Partiarc

Ha éppen nem kell semmilyen eszköz az esti programhoz, Raktárosunk akkor sem tétlenkedik: ő minden idők legjobb lemezlovasa. Ha ő keveri a zenét az esti buliban, akkor minden kéz a magasba lendül!

AJÁNLOTT

Friss