Lánglovagok a nyári táborban
Táborvilág
Alap ismerkedős játék, a ninjázás

Hallottál már Szent Flóriánról, a tűzoltók és a kéményseprők védőszentjéről? Ha egy tűzfalon emberi alakot formázó szobrot látsz, akkor valószínűleg vele „találkozol”: azért állítottak Flórián-szobrot a házakra, mert úgy gondolták, hogy az megóvja az ingatlant a tűztől és a villámcsapástól. Május negyedikén van Flórián-nap, ami egyben a tűzoltók napja is.

Főleg a gyerekek…

…tekintenek csodálattal a tűzoltók áldozatos munkájára (gondoljunk csak az interneten terjedő „Ha megnövök, tűzoltó leszek. Erre vágyik minden gyerek.” kezdetű versre), pedig mindenkinek van miért tisztelnie őket. Az e hivatást űzők számára Flórián a tűzoltómunka esszenciáját testesíti meg: az állhatatosságot, a becsületet és embertársaink megsegítését. Egyes rendezvényeken is lehet találkozni a mindennapok héroszaival, de óvodákba, iskolákba, sőt nyári táborokba is ellátogatnak – civilként, természetesen.

Ezek a remek emberek…

…a PEOPLE TEAM nyári táborfesztiváljára visszajáró vendégek, és ha már tűzoltók, akkor a kocsik és a tömlők sem hiányozhatnak, amelyeket a táborlakó, 7–17 év közötti gyerekek testközelből megszemlélhetnek. Ha tehát kimaradt az életedből az, hogy beülj egy tűzoltókocsiba, néhány percre szuperhősnek érezd magad, vagy megtörtént már veled ez, csak szeretnéd újraélni az eseményt, illetve nem vagy még 18 éves, akkor itt a helyed.

A PT tematikus nyári táborokat…

…szervez 1991 óta, s 30 év alatt 22 ezer gyereknek okozott örökre szóló élményeket. A tízféle témacsomag és mintegy harminc téma között mindenki megtalálja a neki megfelelőt – legyen sportos, zöld, művészalkat, geek vagy gourmet –, aminek majdhogynem szakértőjévé válik a napközbeni, kiscsoportos foglalkozások alatt. Délutánonként pedig jöhetnek a vendégek (mint a tűzoltók is), a strandolás, a csapatversenyek és a láblógatás. Mindez három egyhetes turnusban érhető el 2021-ben is, az alábbi időpontokban: július 25–31., augusztus 1–7. és augusztus 8–14. Kattints ide, hogy többet megtudj a rendezvényről, és gyere el, mert jó lesz!

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss