Há’ miérPT? Há’ ezérPT!
Táborvilág
PEOPLE TEAM esti program

Összeszedtünk 10 szempontot, amelyekben kifejtjük, miért nem hibázhatsz, ha a PEOPLE TEAM mellett teszed le a voksodat, amikor a nyári programterveidet készíted elő.

Mert egyik jobb, mint a másik: aludni vagy bejárni

Nálunk szavazhatsz az ottalvós vagy a bejárós táborozásra is. Alapvetően bentlakásos tábor vagyunk, ám a kecskemétiek és a környékbeliek miatt lehetőséget nyújtunk azoknak is, akik nem akarnak szobát és ágyat. Ők reggel érkeznek, és a nap végén, este tíz után távoznak a szüleikkel. A reggelitől az összes programon át az ajándékokig minden jár nekik, kivéve ágy és szoba. Az ő költségeik feleződnek.

Mert próbálgatva eredményes

A PEOPLE TEAM egy háromturnusos nyári fesztivál 7–17 éveseknek sok-sok témacsoporttal és választható topikkal. Ha kicsit iskola is, akkor csakis olyan, amilyenben mindannyian szívesen lennénk gyerekek: itt nem pápaszemes tanárokkal és korhadt katedrával zajlik a fejtágítás: a barátok és a kíváncsiság az alapvetés. A gyerekek kérdeznek, a témavezetők válaszolnak, de még ennél is hangsúlyosabb, hogy MINDEN KIPRÓBÁLHATÓ: robotokat nem rajzolgatunk, hanem építünk; angolórán nem szavakat biflázunk, hanem kommunikálunk a csoportvezetőkkel (akik nem mellesleg nem is beszélnek magyarul); festészetről nem magolunk, hanem ecsetet és vásznat ragadunk, és alkotunk.

Mert a váltás egyben változatosság

A bizonytalanság nem akadály! Lehet, hogy életedben először vagy táborban. Az is lehet, hogy nehezen vagy egyáltalán nem is tudtál dönteni, milyen tábori témát vagy témacsoportot válassz. Érdekel az informatika és a programozás, de nem veted meg a fotózást sem? Három perc alatt abszolválsz száz fekvőt, de Schwarzeneggert nemcsak testépítőként, hanem filmesként is csipázod? Simán benne lehet a pakliban, hogy kipróbáld ezt is, azt is. Ha kedved van hozzá, akár más szekciók életébe is bepillantást nyerhetsz – vendégként vagy duplázóként, ha több turnusra érkezel. Így a következő nyáron majd magabiztosabban nyomkodod a gombokat a jelentkezési lapodon.

Mert lazában nyomjuk

3 hétnapos turnust rendezünk minden évben, és a 10 témacsoport több mint 30 témájára hetente mintegy 500-an gyűlünk össze. Sokan vagyunk, tarka és változatos az összkép. Kicsik és nagyok együtt táboroznak. Érthető hát, hogy a nagy közös programokon túl szükség van korosztályok szerinti mikroprogramokra is – többek között ilyenek a 13+ beszélgetések, vitaestek vagy workshopok a takarodó után. Ezek inspiratívak, menők, néha provokatívak, ám mindig különlegesek, esetenként meglepő témakörökkel.

Mert nyáron néha hó esik

Azért vagyunk azok, akik, és azért vagyunk a más táborokban megszokotthoz képest sokan táboroztatók, hogy minden kívánságot teljesíthessünk. Figyelünk a gyerekek elképzeléseire, lekövetjük az ötleteiket, és amit a táborozókkal együtt igazán érdekesnek találunk, azt megvalósítjuk. Ezért lehet nálunk júliusban karácsony, augusztusban hóesés, és ezért történhet meg, hogy néha ágyba kapod a reggelit, vagy akkor szerveződik a lámpaoltás, amikor másoknak az ébresztő.

Mert rom évtized

Néhány évvel ezelőtt megérkeztek az első olyan táborozóink, akiknek az apukájuk vagy az anyukájuk nálunk táborozott valamikor. Az egyik legjobb érzés az ilyen gyerekeket köszönteni a PEOPLE TEAM-ben. Ahhoz, hogy ez így alakuljon, jó adag kitartásra volt szükség a táborszervezésben, valamint mindenekelőtt több mint 24 000 lelkes táborozóra, akik nélkül nem hogy a 2021-es 31., ám még a 2. vagy a 11. PT-vakáció sem valósulhatott volna meg. Rendkívül büszkék vagyunk rájuk és a közösen átélt 122 turnusra.

Mert figyelünk és biztosítunk

A mi táborunk egy egyetemi campuson található. Óriási a rendelkezésünkre álló terület, a rengeteg szobát és helyiséget, valamint a teljes infrastruktúrát csak mi használjuk; megszámlálhatatlan eszköz, hat sportpálya és trambulinok meg akadálypályák szolgálják a szórakozásunkat. Embert próbáló feladat áttekinteni és koordinálni mindezt, de a legfontosabb, hogy átlássuk, mikor, kivel, mi történik: ha valaki elesik és felhorzsolja a térdét, azonnal ott terem az egyik doki ellátni a sebet; ha valaki éhes, és lemaradt az ebédről, mert, mondjuk, filmet forgatott nyolcadmagával, azonnal ugrik valaki, akitől kaját kapnak mind, vagy még az is lehet, hogy elkocsikázik velük a Burger Kingbe; az út- és kapuőrség pedig a biztonságunkról gondoskodik.

Mert az vagy, amit megeszel

A nálunk minden összefügg, ami az étkezéssel kapcsolatos: a reggeli az üdítőkkel, a büfé kínálata a levessel, a gyümölcsök a csokikészlettel. Szeretjük, ha bármikor és bármiből lehet választani, és nem úgy kell étkeznünk, mintha kaszárnyában laknánk. Ezért találtok mindig banánt, almát és más gyümölcsöket, valamint répát, uborkát és egyéb zöldségeket a rekeszekben vagy a kínálókban, ezért triplázhatók az adagok, ezért kérhettek egy bögre levest néha akár éjfél előtt is, és ezért nem kell soha szócsatába keverednetek mogorva konyhásnénikkel.

Mert együtt tutibb

Nálunk bevett gyakorlat a szervezésért járó jutalmazás. A legjobb reklám, amikor az dicsér bennünket, akit közelről ismer egy leendő táborozó. Visszajáró táborozóink előszeretettel szervezkednek, hogy nyaranta sok friss arccal, tesókkal, rokonokkal, haverokkal vagy akár azok ismerőseivel bővüljön a PT-közösség. Szívesen jutalmazzuk őket. Minden új táborozóért féláras kedvezmény jár a beszervezőnek. A részleteket itt találod.

És az orvosok miatt is

Nemcsak érdemes, ám szinte kötelező is azonnal felkeresned valamelyik velünk lakó orvost a háromból, ha úgy érzed, hogy valami nincs veled rendben: miért is ne tennéd? Az orrfolyás is hamarabb múlik, ha rögtön kapsz rá orrspray-t. Ha a fejed fáj, vagy ha csupán rossz a közérzeted, az is lehet, hogy csak néhány baráti szó kell, és minden megoldódik. A tábori orvosaink azért vannak hárman, hogy azonnal segíthessenek.

Vannak, akik szerint a PT a táborok tábora. Hogy mi így gondoljuk, az egy dolog, de hogy így gondol rá több ezer gyerek is, az már egészen más… Vésd bele a naptáradba a 2021-es dátumokat, mert akár több turnusra is várunk: július 25–31., augusztus 1–7., augusztus 8–14.

Süti, kacsa, király!

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss