A vírus hatása a nyári táborokra
'DENMÁS
A vírus hatása a nyári táborokra

Ez a cikk pontosan neked íródott. Hogy honnan tudjuk? Azért kattintottál, mert tudni szeretnéd, hogy a koronavírus-járvány milyen elővigyázatossági lépéseket szült a nyári programokat illetően, ugye? Nyilvánvalóan megfordult a fejedben, hogy biztonságos-e táborozni küldeni gyermeket, esetleg te magad vagy az, aki hezitálsz a feliratkozáson.

Nyári tábor: soha jobbkor

A kormány döntése alapján 2020. június 16-tól megszervezhetők a napközis és ottalvós nyári táborok, ezzel is segítve azoknak a szülőket, akik a járványhoz köthető okokból kivették szabadságaikat. Egy reprezentatív kutatás szerint a megkérdezettek negyedének komoly problémát jelent 14 éven aluli gyermeke felügyelete a szünidő alatt. Hogyan reagálnak erre a táboroztatók? Védekeznek, vagy okosan odafigyelnek, ahogy egyébként is kellene?

Tisztázzunk valamit: a táborozás nem lutri. Ha a szervezők kockáztatnának, egyszerűen nem létezne az intézményesített forma. Nem úgy kell tehát elképzelni, hogy gyermekeinket az Éhezők viadala vagy a Péntek 13 világába küldjük. A felelős táboroztatók körültekintőek, ezért nem történhet baj. Nemcsak erre a konkrét szituációra érvényes a megállapítás, de minden egyéb eshetőségre (például balesetekre) is igaz. Ennek feltétele a jó vezetés, emellett a családok együttműködése.

Óvintézkedések

Hogyan kell elképzelni a megelőzést? A PEOPLE TEAM szervezői következetesek: idén – ahogyan a korábbi években is – a 12/1991. (V. 18.) NM rendelet és a Nemzeti Népegészségügyi Központ helyileg illetékes hivatalának mindenkori iránymutatása szerint járnak el. A harmincadik alkalommal és ezt követően is az alábbi rendelkezésekre számíthatnak a táborozók:

  • kizárólag egészségesen szabad hozzánk csatlakozni
  • nyilatkozatot kérünk a szülőktől, miszerint gyermekünk nem tartózkodott a tábor kezdetét megelőző két hétben külföldön
  • a személyi higiénia, a kézmosás és a szellőztetés fontosságát hangsúlyozzuk szóban és egyéb jelzésekkel egyaránt
  • fertőtlenítők elhelyezéséről és kézmosási lehetőségről gondoskodunk
  • alapos mindennapos takarítást és többszöri fertőtlenítést rendeltünk el
  • a szabadtéri programok gyakoriságát megnöveltük, továbbá kültéri étkezést biztosítunk
  • az ételosztók szájmaszkot és könnyen cserélhető ruházatot fognak viselni
  • 300 fő felett orvos erősíti csapatunkat

Köszönjük, hogy döntéseddel te is hozzájárulsz a táborozás fennmaradásához, és türelemmel viseltetsz a fokozott intézkedések iránt.

AJÁNLOTT

Az elkóborolt drón

'DENMÁS
Egy férfi mérgesen nyitott be a táborigazgató irodájába. – Miben segíthetek? – kérdezte a táborvezető, Zoli. – Hogy…

Balettcipők a fán

'DENMÁS
– Láttátok, hogy mi történt? – szaladt be a klubszobába Hanga nagy nevetve. Lehuppant az egyik fotelba, és…

Friss