Pakolhatod a gumikrokodilt!
Táborvilág
Pakolhatod a gumikrokodilt!

Nagyon sokat kellett várni a táborokra. Ki mennyire türelmetlen? A szülők: eléggé, a gyerekek: nagyon. A táboroztatók pedig felkészültebbek, mint valaha.

A gyerekek egy igen hosszúra nyúlt nyári szünetet kezdhettek el már a tavasz első heteiben. Távoktatás ide vagy oda, a szabadidő bizonyos értelemben a legtöbbjük számára megduplázódott. Ez a végtelen szünet azonban sokaknak a végtelen várakozást is jelentette: a nyári táborok természetesen nem kezdődtek el áprilisban, sőt sokáig azt sem tudhattuk, vajon lesznek-e idén. Az örömhír és a kormány zöld jelzése után páran még tépelődtek a jelentkezésen, de most már jóval nyugodtabb körülmények között türelmetlenkedhetnek a gyerkőcök az indulás napjáig.

A július és az augusztus vitathatatlanul a nyári táborok időszaka. 2020-ban talán valamivel kevesebb opció közül válogathatunk (bizonyos szervezők nem vártak, és tavasszal úgy döntöttek, hogy kihagyják ezt az évet), kedvenc táboraink most sem hagynak cserben. A Zoo Tábor Budapesten, a PEOPLE TEAM Kecskeméten, a Funside a Balatonnál várja a lelkes résztvevőket. Ráadásul a három tábor közösen dolgozta ki egészségügyi biztonsági protokollját minden táborlakó és a családok érdekében. A részletes dokumentum egyfajta iránymutatás, amelynek célja, hogy más, kisebb táboroknak is segítséget nyújtson. Az érzékenyítő programok, a szabadtéri foglakozások és a felhívó jellegű plakátok biztonsági jelentőségükön túl a sokszínűséghez is hozzájárulhatnak.

Mindenki türelmetlen, de elkezdődik végre! És mi van azokkal, akik csak most kaptak észbe? Nincs minden veszve! Ugyan a helyek villámsebességgel fogynak, nem mindenki szab szigorú jelentkezési határidőket. A PEOPLE TEAM egészen a turnusok kezdetéig várja a csatlakozni vágyókat. Ez a kényelmes helyzet kiegészül továbbá a hatalmas választási lehetőséggel a szekciók terén. Tíz témacsomag, több mint két tucat téma: cukrászok, költők, drónpilóták, gamerek, kutatók, matekzsenik és fotósok lepik el a tábort. Na meg persze még nagyon sokan, de ha mindenkit fel akarnék sorolni, extra tárhelyet kellene bérelni.

Bárki vagy, bármit szeretsz, a táborozással idén sem nyúlhatsz mellé. Ha már a sulit „magányosan”, a barátaid nélkül kellett befejezni, a nyarat töltsd közösségben! Vidd magaddal a tesódat, a haverokat vagy szerezz újakat! Nem csak te untad meg az otthon ücsörgést!

AJÁNLOTT

Táboros tiniszerelem

Táborvilág
Van olyan olvasó, akire táborozás közepette talált rá az első szerelem? Ezen írás szerzőjére igen. 1986, sóstói úttörőtábor.…

Friss