Legyél a YouTube királya!
Szekció
Legyél a YouTube királya!

Szeretnél híres youtuber lenni? Az a legkevesebb, hogy levetkőzöd a gátlásaidat – ez azonban még semmi, hiszen fontos, hogy a nézők rád találjanak, majd újra és újra meglátogassák csatornádat. Mit kell tenned, hogy különleges legyél, és epekedve várják az általad feltöltött tartalmakat? Máris mutatjuk.

1. A célok meghatározása

Az első lépés a cél kijelölése. Milyen témával foglalkoznál, kik alkotják majd a nézőközönségedet, milyen legyen az arculatod? Ha magabiztosan tudsz válaszolni a kérdésekre, jöhet a következő feltétel.

2. Legyél egyedi!

Elengedhetetlen, hogy ne másokat akarj utánozni, hanem légy önmagad. Hacsak nincs pókerarcod, úgyis leír rólad, ha rágörcsölsz a feladatra, vagy nem áll hozzád közel a megválasztott téma. Szeresd, amit csinálsz, és adj bele apait-anyait: érződjön a kamerán keresztül is, hogy szívvel-lélekkel csinálod azt, amit, és valóban olyan vagy, amilyennek mutatod magad.

3. Gyakorolj!

Nem elég a felvevőgép elé állni, és gyorsan letudni a bejelentkezést – na jó, később talán elegendő lesz, de semmiképp sem kezdetben. Készülj fel, mit akarsz mondani, no de nem hírolvasóként, fapofával. Gyakorolj, és nézd vissza mozdulataidat, elemezd hanglejtésedet. Az izé kifejezést iktasd ki szótáradból, és az ö-zést is kerüld.

4. Ügyelj a minőségre!

Kérd ki családod vagy barátaid véleményét, mit gondolnak a levetített felvételről. Igyekezz sértődés nélkül megfogadni tanácsaikat. Meglehet, hogy magadtól ráérzel a szereplés leggyengébb láncszemére – ezt addig kell finomítanod, amíg a kisujjadban nem lesz a tudás. Ügyelj a felvétel minőségi követelményeinek teljesülésére, ne maradjon le róla a fejed teteje, ne dőljön meg a kamera (hacsak nem pont ezt szeretnéd), és legfőképp: dolgozd ki a tartalmat. A minőséget követőid is díjazni fogják.

5. A multitalentum táborlakó

Egy youtuber gördülékenyen beszél, képet komponál, és a szerkesztési feladatoktól sem riad vissza. Ha nem megy mindegyik, képezd ki magad a PEOPLE TEAM MOZGÓKÉP + MÉDIA táborában. Itt több altémát is bejelölhetsz, legyen az film, média, youtuber, MineCraft, scrap mechanic vagy játékteszt.

6. Tedd oda magad!

Mutasd a YouTube-csatornádat, megmondjuk, ki vagy. Precíz, kreatív, szórakoztató, igényes? A lényeg, hogy pozitív jelzők ugorjanak be róla. Fontos, hogy 100 százalékig odatedd magad, hiszen ez is meglátszik.

7. Szerezz követőket!

Aki nem tartja a kapcsolatot ismerőseivel, vagy nem szereti a közösségi oldalakat, ne várja el azt, hogy sztárrá váljon. Hiszen az a cél, hogy megmutasd a világnak szikrázó tehetségedet, ehhez azonban az kell, hogy minél több emberhez eljussanak a videóid. Ezt pedig kizárólag akkor érheted el, ha a közösségi oldalakon is hirdeted magad mint youtuber, és arra buzdítod az embereket, hogy kövessenek.

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss