Mintha külföldön lennél!
Szekció
Mintha külföldön lennél!

Nincs annál jobb, mint fiatal, jófej, anyanyelvi vagy magyarul nem beszélő tanároktól nyelvet tanulni. Azok, akik nem is értenek magyarul, már a legkevesebb angolul elhangzó információtól is boldogok. A PEOPLE TEAM táboraiban nem tanuljuk, hanem megtapasztaljuk, befogadjuk az idegen nyelveket.

Jól felépített kezdetek

Azt érzed, nem beszélsz elég jól angolul vagy magyarul? Mivel a turnusok elején szintfelmérést végzünk (ettől sem kell megijedni: nem értékelünk, a felmérés csak abban segít, hogy a lehető legjobban érezd magad a táborban), a számodra leginkább megfelelő csoportba kerülhetsz. Segítünk, bármi is legyen a cél: egy külföldi turista gond nélküli útbaigazítása vagy a felsőfokú nyelvvizsga megszerzése.

A magyarul nem beszélő tanárok előnyei

A PT-s angoltanárok valóban nem értenek magyarul, ezért a gyerekeknek muszáj angolul hozzájuk szólni. Nemcsak az órákon, hanem a közös programok során is zajlik az ismeretátadás. A PT-táborokban még egy közös teniszezés is az angolozás helyszínévé válhat. A tanárok között vannak, akik kezdőkre, mások kifejezetten magasabb szintet képviselő diákokra specializálódtak. Egy nyelvet anyanyelvi szinten beszélő tanártól talán a legnagyobb kincs a tökéletes kiejtés megszerzése lehet. Nincs magyar akcentus, csakis autentikus angol. Sok gyereknek éppen ez a pergő ritmusú, dallamos anyanyelvi beszéd hozza meg a kedvét a nyelvtanuláshoz egy életre.

„Tanrend”

A kis csoportos oktatásnak hatalmas előnyei vannak, ha pedig kommunikációs képességeinket csiszoljuk, kifejezetten szükséges, hogy ne legyünk túl sokan. A PT-ben minden órát arra a 8-10 főre szabunk, akik éppen akkor a diákjaink, nálunk soha nincs két ugyanolyan óra. Minden turnushét kap egy ívet, nincsenek unalmas szókincsezős vagy nyelvtanozós órák, itt teljesen másként telik az idő, mint az iskolai angoltanítás alatt. Kicsit vegyes érzésekkel írjuk le, de gyakran érkezik olyan visszajelzés a gyerekektől, hogy egy hét alatt több tudást szedtek magukra, mint egy tanév alatt az iskolában.

Mentorrendszer

Egyedi dolog, hogy az anyanyelvi tanárok munkáját magyarul és angolul egyaránt beszélő mentorok segítik, akik hidat képeznek tanárok és diákok között. Amint bármilyen kommunikációs nehézség lépne fel, azonnal ott teremnek, és megoldják a helyzetet.

Több turnuson át

Egyre többször előfordul, hogy egy gyerkőc több angolos turnuson is részt szeretne venni. Nálunk biztosan a második héten sem fog unatkozni, mivel minden héten újraosztjuk a csoportokat, így új társak közé és legtöbbször új tanárhoz is kerül majd.

Magyar mint idegen nyelv

Hagyományosan népszerű a „Magyar mint idegen nyelv” kurzus, ahol külföldi gyerekek tanulnak, és gyarapítják egymás tudását angolos nebulóinkkal összebarátkozva. A külföldi gyerekeknek egy ilyen táborban, anyanyelvi környezetben több esélyük van, hogy elsajátítsák ennek a szokatlan nyelvnek valamely szintjét, és megismerkedjenek a magyar kultúra legfontosabb elemeivel.

Kurzusainkról mindenki sikerélménnyel távozik, a rendszer – ki merjük jelenteni – kitűnően működik, hiszen ez a PT legrégebbi szekciója, volt idő kigyakorolni a finomságokat.

AJÁNLOTT

Másfél nap után uraltuk a mapot

Szekció
Mai cikkünkben Tomival, a PEOPLE TEAM gamertáborának visszatérő résztvevőjével beszélgettünk az élményeiről, tapasztalatairól, terveiről. Bárt Roland interjúja. Tomi,…

Alkoss, hass, táborozz!

Szekció
Az alkotás öröme. Ha másban nem is, ebben az egy dologban hasonlítunk egymásra. Különböző településekről, eltérő háttérrel érkezünk,…

Brókerek és fagyipénz

Szekció
A PEOPLE TEAM nyári táboraiban a jól bevált választható témákon (angoltábor, dróntábor, filmestábor, fotóstábor, gamertábor, írótábor, játéktábor, kézművestábor,…

Friss