Felnőttek kizárva!
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

Valaki határozottan és hangosan dörömbölt P. T. Holmes szobájának ajtaján. A nyomozó felvette kalapját és ballonkabátját, majd morgolódva kinyitotta az ajtót.

– Mi van? Már egy kicsit pihenni sem lehet?

– Holmes, azonnal jönnie kell! A gyerekek bennragadtak az ebédlőben, és nem tudunk bemenni – hadarta Emese, a színháztáborosok egyik vezetője.

– Pótkulcsuk nincs? – érdeklődött a nyomozó.

– Már hogyne lenne! De azzal sem tudunk bemenni – magyarázta Emese izgatottsággal a hangjában.

– Lenne szíves valaki elmagyarázni, mi folyik itt?

Ekkor előlépett Marci, az MI-táborosok vezetője.

– Azt hiszem, az egész az én hibám. Elindult az új MI-táborunk. Megtanítjuk a gyerekeket a mesterséges intelligencia használatára, hiszen ma már annyira gyorsan zajlik minden. A srácok viszont túl ügyesek lettek, és beállítottak egy arcfelismerő rendszert az ebédlő bejáratához, ami kizárja, hogy felnőttek léphessenek be.

– És mit csinálnak benn? Bajban vannak? – érdeklődött tovább Holmes.

– Nincsenek. Azt hiszem, buliznak. De nem maradhatnak felnőtt felügyelete nélkül – folytatta Marci.

– Miben tudok segíteni? A mesterséges intelligenciához sajnos én nem értek – vallotta be őszintén Holmes.

– Nem is bíztam benne. Inkább arra kérném, hogy próbáljon velük beszélni. Hátha a nagy nyomozót beengedik magukhoz – magyarázta Marci.

– Nem hiszem, hogy éppen az én társaságomra vágynak, ám azt megpróbálhatom megnézni, hogy másképp bejuthatnánk-e – vetette fel a nyomozó, majd sebes léptekkel az ebédlő felé vette az irányt.

A gyerekek valóban jól érezték magukat. Hangosan szólt a zene, mindenki táncolt, bulizott. Holmes megpróbált belépni, de az arcfelismerő neki is megálljt parancsolt. Holmes arcát ráadásul a kalapja is eltakarta, ahogy általában.

A táboroztatók hangosan dörömböltek, és kérték, hogy engedjék be őket. Holmes körbejárta az épületet, de semelyik ajtón sem tudott bemenni. Semmilyen utat nem talált a gyerekekhez.

– Azt hiszem, ezt az ügyet fel kell adnom. A mesterséges intelligencia legyőzte P. T. Holmest, a PEOPLE TEAM-tábor történetének leghíresebb nyomozóját – vallotta be őszintén.

És ekkor kitárult az ajtó, és végre bemehettek a felnőttek. Semmi nyoma nem volt a bulinak. A gyerekek rendezett sorokban álltak a felnőttekkel szemben. Mielőtt azonban bárki megpróbálta volna számonkérni rajtuk a történteket, Áron, az egyik mókus lépett elő:

– Elnézést kérünk, hogy ilyen eszközhöz kellett folyamodnunk. Sajnos másképpen nem teljesíthettük a titkos küldetésünket. Megtudtuk, hogy Emese a színháztáborból éppen ma 25 éves. Neki készültünk egy tánccal, amit remélem, örömmel fogad.

A zene felcsendült, a gyerekek pedig egy szívvel és egy lélekkel táncoltak Emesének, akinek szemében könnyek gyülekeztek az örömtől.

Holmes végignézte a műsort, majd gratulációját fejezte ki a gyerekeknek, végül pedig csendesen távozott.

Az ajtóban még egyszer visszafordult, és odaszólt Marcinak:

– Talán nekem is be kellene iratkoznom az MI-táborba.

Kovács Dalma

AJÁNLOTT

Megbolondult árfolyam

'DENMÁS
A brókertáboros gyerekek értetlenül álltak az árfolyamtábla előtt. – Én ezt nem értem – jelentette ki Zoli. –…

Levél a nagyinak

'DENMÁS
Agnes, a PEOPLE TEAM angoltanára angolos finomsággal kopogott Holmes ajtaján. A nyomozó épp egy Agatha Christie-regény olvasása közben…

Ketten Fionáért

'DENMÁS
Dominik – másik két mókus kíséretében – sietősen kopogott Ater irodájának ajtaján. – Mi a helyzet, fiúk? –…

Friss