Jeremy, a robot
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

Kinga meglepetten állt a szobája ajtaja előtt. Egy apró robot kopogott be hozzá, és egy üzenetet hozott.

– Örülök, hogy megismertelek. Nagyon kedvesnek tartalak. Ezt a virágot neked hoztam – nyújtotta át a pitypangcsokrot a robot.

Kinga nem tudta, hogy mire vélje ezt az egészet. A szobatársai ott kuncogtak a háta mögött. Összesúgtak, hogy nem lehet más, csak egy titkos hódoló. Kinga egészen belepirult a történtekbe, bár azért titokban örült a virágnak.

– Ki kellene deríteni, hogy ki a titkos imádód – fogta meg a vállát hátulról Niki.

– De hogyan? – kérdezte Kinga.

– Ismerek valakit, aki segíthet neked – felelte Niki, és elszaladt.

Kinga tanácstalanul állt a szobája előtt. A robot megfordult és távozott.

– Talán követni kellene – szólt közbe Reni az ablakban ülve.

– Persze, mert szerinted annyira béna a gazdája, hogy rögtön magához hívja vissza? Ha már beprogramozott egy robotot, akkor csak nem ilyen béna – szólt közbe Hanga.

A lányok egész komoly vitába kezdtek annak érdekében, hogy kiderítsék a titkos hódoló kilétét. Közben Niki is visszatért egy ballonkabátos, kalapos személy kíséretében. Alig tudta lecsitítani a lányokat:

– Csend legyeeeen! – kiabálta.

A hangra a lányok elhallgattak, és sértődötten néztek Nikire.

– Hadd mutassam be nektek a nagy tábori nyomozót, P. T. Holmest! Biztos vagyok benne, hogy ha valaki, hát ő megfejti nekünk a titkos hódoló személyét.

A szobában lévő lányok hitetlenül bámultak az illetőre. Látszott a tekintetükön, hogy nem bíznak a nyomozó tudásában. Egyedül Kinga ment oda, és üdvözölte kedvesen Holmest.

– Kérem, hogy vázolja fel nekem röviden, hogy mi történt! – kezdte P. T. Holmes, amint leült az egyik székre.

Kinga töviről hegyire mindent elmesélt, részletesen beszámolt az eseményekről. Kiderült, hogy a robotot Jeremynek hívják, és már több alkalommal hozott Kingának üzenetet. Ezekről az esetekről is beszélt Holmesnak, aki nyalókával a szájában hallgatta végig a történeteket.

Azután felállt, és egy szó nélkül távozott. Kinga és a többiek értetlenül néztek a nyomozó után.

Körülbelül egy óra múlva kinyílt a szoba ajtaja, és P. T. Holmes jött be rajta. Újra leült a székre, majd minden szó nélkül megvárta, hogy a jelenlévők elcsendesedjenek.

Kinga lépett elé, és izgatottságtól remegő hangon kérdezte:

– Sikerült valamit kiderítenie?

P. T. Holmes felnézett, és így szólt:

– Ez a kérdés egyszerűen sértő rám nézve. Olyan ügy még nem volt, amit P. T. Holmesnak nem sikerült felderítenie.

– Bocsánat – pirult bele Kinga.

– Kiderítettem, hogy ki a titkos hódoló, és meg is szerveztem a találkozót kettejük között. Elöljáróban annyit, hogy a fiatalember nagyon viccesnek és kedvesnek tartja Kingát, de nincs elég bátorsága ezt elmondani neki. Ezért találta ki Jeremyt, a robotot. Ezzel sikerült a kiszemelt hölgy szívét meghódítania. Most már csak a nagy találkozás van hátra. Úgyhogy ha nincs egyéb fontos elfoglaltsága, akkor kérem, hogy jöjjön velem.

A többiek tágra nyílt szemmel figyelték, ahogy Kinga és P. T. Holmes távozott a szobából.

Kovács Dalma


AJÁNLOTT

Levél a nagyinak

'DENMÁS
Agnes, a PEOPLE TEAM angoltanára angolos finomsággal kopogott Holmes ajtaján. A nyomozó épp egy Agatha Christie-regény olvasása közben…

Ketten Fionáért

'DENMÁS
Dominik – másik két mókus kíséretében – sietősen kopogott Ater irodájának ajtaján. – Mi a helyzet, fiúk? –…

Felnőttek kizárva!

'DENMÁS
Valaki határozottan és hangosan dörömbölt P. T. Holmes szobájának ajtaján. A nyomozó felvette kalapját és ballonkabátját, majd morgolódva kinyitotta…

Friss