Normális félni az új környezettől
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Patrik táboroztatónak jelentkezett a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborába. Mivel a PT 17 éves korig fogadja a táborozók jelentkezését, nem meglepő, hogy az idősebbek közül sokan mókusként vagy kistanárként szeretnének visszatérni a PT-be.

Mutatkozz be, kérlek!

A Fazekas Gimnáziumban tanulok, Budapesten. Érdekel a biológia és a kémia, orvosi szakirányban szeretnék továbbtanulni. Jelenleg angolul és franciául tanulok, a jövőben ki is szeretnék költözni. Szabadidőmben kirándulni, zenét hallgatni vagy sorozatot nézni szoktam. Hobbjiaim közé tartozik a röplabda és a sütés, valamint az éneklés. Energikus és fáradhatatlan személynek tartom magam, mindig kapható vagyok egy utolsó pillanatban szerveződő programra.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Őszintén bevallva a tábor számomra maga a nyugalom szigete, egy percig sem éreztem úgy, hogy bármi miatt aggódnom kéne, ugyanis minden felmerülő problémát roppant gördülékenyen sikerült kezelnem (tusfürdő hiánya, elfogyott a pénzem, el kellett mennem a hétvégén két turnus között). Talán a legeslegelső táborom során tapasztaltam némi stresszt, úgy gondolom azonban, hogy az új környezettől való félelem teljesen normális, és már a második délutánt követően fel tudtam oldódni. Sokat segített, hogy nem egyedül jöttem, az osztálytársammal együtt találtuk a tábort.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Táborozóként eddig még csak egyszer volt alkalmam kipróbálni magam, a Fazekas Gimnázium gólyatáborában 2022-ben. A két tábor energiaszinten szerintem hasonló mértékű befektetést igényel, fontos a fáradhatatlanság és a folyamatos pörgés. Szintén fontos a jó problémamegoldó képesség és a spontaneitás. A gólyatáborban például kora reggeltől késő estig folyamatosan jelen kellett lenni, mind fizikailag, mind mentálisan. Mindez azonban mégsem volt annyira megterhelő, mint ahogy hangzik. Egy jó közösség nagyon könnyen átformálhatja a kihívásokat egy szuper élménnyé.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Véleményem szerint a meglévő pozíciók magukban foglalják az összes szükséges feladatkört, amit egy táboroztatói csoportnak el kell látnia. A délelőtti foglalkozásokért a tanárok felelősek, míg este a mókusok irányítják a csapatokat. Az egészségügyi ellátás és a megfelelő élelmiszer-fogyasztás is egyaránt folyamatosan biztosítva van. Esetleg az angoltanárok mellett lehetnének más nyelven oktató tanárok is, ezzel is színesítve a PT kínálatát. Ez önmagában szuper újítás lenne, és az érdeklődő nagyobbak számára is bővülne a repertoár.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Az egyik kedvenc esti programom volt a Cluedo. Szerintem mindenki ismeri a társasjátékot, a gyanúsítottak közül egyesével kell eliminálni a karaktereket, míg végül csak egy marad. Azonban abba kevesen gondolnak bele, mi van akkor, ha a dolog nem ilyen egyszerű? Kockás Leopoldnak több ködös ügye is volt, Szilvi és Réka csak látszólag ártatlanok, a rendőrök pedig egyértelműen titkolnak valamit. Mint egy igazi Agatha Christie-regény, szinte bárki elkövethette a bűntényt. Örökre a kedvenc élményeim között fog maradni ez a program, toronymagasan a legjobb.


AJÁNLOTT

Látni, kiből lesz jó mókus

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Andrással folytatjuk. Lássuk, ő miből következtet arra, hogy melyik táborozóból lesz jó mókus…

Csak itt vannak kismókusok

Interjú
Miért jelentkezik valaki iskola mellett táboroztatónak? Lilla vallott arról, milyen tábori tapasztalatokat szerzett eddig, és miket hallott a…

Bumm, csirke, bumm

Interjú
Gömbhalszerű palacsinta, csirke és tábortánc. Kirával beszélgettünk, aki idén már nem táborozónak, hanem táboroztatónak jelentkezett a PEOPLE TEAM-be.…

Friss