Tudtad, hogy lehet járni a vízen?
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Dóri érdekes felfedezést tett egy nyári táborban. A beszélgetésünk során természetesen a PEOPLE TEAM gyerekparadicsomáról, a PT-ről is szó esett.

Mutatkozz be, kérlek!

Farkas Dóri vagyok, 19 éves leszek. Budapesten tanulok, és idén ballagtam a Leöveyből. Tavaly már voltam a PT-s játéktáborban kistanár, ahol rengeteg tudást szereztem arról, hogy milyen egy jó tanár, és hogy mik azok, amikre oda kell figyelni.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Mert amikor tavaly voltam, először, már a tanári tréningen éreztem, hogy itt jól fogom érezni magam. Ez akkor lett 110%-os, amikor megláttam azt a sok boldog táborozót, akik alig várták, hogy elkezdődjön a tábor.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Amikor először találkoztam a játéktáborosokkal. Sose voltam még olyan helyzetben, hogy tanítanom kellene, és nagyon izgultam emiatt. Szerencsére másnap már vártam, hogy találkozhassak a táborozókkal. Nekem sokat segít, ha van egy kis kabalám, mert így mindig kellemes biztonságérzet fog el.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Talán az, amikor turnusváltás volt, ebédre és vacsorára is zacskós leveseket ettünk a bizonytalan létszám miatt.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

A mosogatás. A legnagyobb probléma sajnos a szűk konyhával volt, ahol kevesen fértünk el, és lassan haladt a munka.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Nem feltétlen meló volt, hanem délutáni játékszobát csináltunk mint játéktáborosok. Nagyon szerettem, amikor bejöttek az állandó játékosok, és néha délutánonként mi is játszottunk hol Bang!-gel, hol puzzle-t raktunk ki egy táborozóval szűk egy hét alatt.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Az esti játékokat, a szekciós ismeretterjesztő előadásokat, amiken részt vehetnek.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Őrség. Amikor először meghallottam, rögtön a katonai rend jutott eszembe, hogy nincs lazsálás, és figyelni kell.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Amikor Putnokon voltam túratáborban, egyik nap elmentünk a Keleméri Mohos-tavakhoz. A tó felszínén olyan vastag növénytakaró van, hogy gyalog száraz lábbal átkeltünk rajta. A felfedezés: lehet járni a vízen. Én kicsiként rengeteget jártam táborokba.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Amikor még falun laktak a nagyszüleim, állandóan vittek táborba, hol úszósba, hol lovaglósba, de voltam rajztáborban is.


AJÁNLOTT

Bumm, csirke, bumm

Interjú
Gömbhalszerű palacsinta, csirke és tábortánc. Kirával beszélgettünk, aki idén már nem táborozónak, hanem táboroztatónak jelentkezett a PEOPLE TEAM-be.…

A gyerekkor egyik legjobb élménye

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Gabival folytatjuk. Most kiderül, miért jelentkezett ő a PEOPLE TEAM nyári táborába. Mutatkozz…

Friss