Mordor helyett PT
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Egy nagyobb táborban elkél az orvosi segítség. Kati a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborába jelentkezett dokinak.

Mutatkozz be, kérlek!

Szabó Katalin vagyok, most végzek az orvosi egyetemen. Érdemes lehet tudni rólam, hogy 14 éven keresztül kollégista voltam. Életem egyik legszebb időszaka volt, imádtam a közösséget, a pörgést és a gyerekeket. Ez alatt az idő alatt nagyon jól megtanultam alkalmazkodni, hiszen gyakorlatilag a fél életemet „táborban” töltöttem. A későbbiekben többször voltam elsősegélynyújtó a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatnál a Vöröskereszt szervezése alatt. Ez idő alatt a balatoni strandokon több száz emberért feleltem. Hobbijaim közé tartozik a sportolás és a művészkedés. Éveken keresztül rajzoltam, agyagoztam, selymet festettem. Rengeteg társasjátékot játszom a barátaimmal, rendszeresen eljárok játszani. Ezekben szívesen segítek a tábor során.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Alapvetően régebben is táboroztattam, és voltam elsősegélynyújtó is, így jó lehetőségnek tűnt, amikor az orvosi csoportban értesültem a PT-ről, de szívesen besegítenék a tudóstáborba, a kézművestáborba vagy a játéktáborba is.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Alapvetően nem igazán stresszeltem még táborban, kivétel, amikor egy táborozás alatt tudtam meg, hogy meghalt az édesapám. A közösség támogatása rengeteget segített, így végig szolgálatban maradtam, annak ellenére, hogy bármikor hazamehettem volna (elsősegélynyújtó voltam ott is). A kollégiumi éveim alatt egyébként rengeteg stresszkezelő technikát tanultam. Ilyen például a légzési relaxáció, ventiláció, végső esetben egy kisebb elvonulás segíthet. Szerencsére ezeket ritkán kell alkalmaznom.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Azt nehéz szavakkal leírni, de egy másik táborban (direkt nem nevezem meg) történt, hogy az önkormányzat biztosított kaját. Állítólag krumplipüré volt májjal, de inkább hasonlított egy adag sárga, gumiszerű cementre és egy félig nyers és félig égett húsdarabra, amely receptért maximum csak a mordori orkok könyörögtek volna.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Elsősegélynyújtó voltam a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatnál. Az egyik 17 éves csapattársamnak a munka során volt egy sikertelen újraélesztése, ami után eléggé kiborult, így az estét az ő támogatásával töltöttem. Gyakorlatilag érzelmi sokkja volt. Négyszer elmesélte, hogy történt. Ott neki arra volt szüksége, hogy kiadhassa magából, és tényleg elhiggye, hogy szakmailag mindent megtett, a többi nem rajta múlt. Ott azt hittük, nem fogja tudni tovább csinálni a munkát, felajánlották neki, hogy ha szeretne, hazamehet. A beszélgetések után nem tette, maradt végig. Azóta a srác mentőtiszt lett.

Mi volt a legjobb táboros melód?

A fentebb említett táborban a strandokat felügyeltem, napi 8 órában, de utána este a társaimmal mindenféle programon részt vettünk. Sok csapatépítő játékot játszottunk, karaokéztunk. Rengeteg barátot szereztem ott.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Hihetetlen, mennyi témakörből lehet választani. Amikor én táborozói korban voltam, maximum egy tematika köré épültek a táborok. Ráadásul teljesen mai témákkal is lehet foglalkozni, amelyek az életben is jól jönnek.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Anno táborozás során voltam életemben először kertmoziban. Akkor jött ki a Macskafogó 2, azt néztük meg. Utána a Balaton partján hazasétáltunk este a szálláshelyre. Ez volt talán az első olyan sétám, amelyen késő este vettem részt. Azóta két dolgot tudok. Szeretem a kertmozikat, és ha van lehetőségem, kertmoziban nézek filmeket, valamint szeretek késő este sétálni a nyáron.


AJÁNLOTT

Bumm, csirke, bumm

Interjú
Gömbhalszerű palacsinta, csirke és tábortánc. Kirával beszélgettünk, aki idén már nem táborozónak, hanem táboroztatónak jelentkezett a PEOPLE TEAM-be.…

Friss