A legjobb a hűs teremben videót vágni
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Habár gyerekkorában nem táborozott a PEOPLE TEAM-ben, most nyáron a kecskeméti PT táboroztatói csapatában találkozhattok Nándival.

Mutatkozz be, kérlek!

Bányai Nándor vagyok, Egerből érkeztem, jelenleg gimnáziumban tanulok matek–fizika szakon, a következő tanévben végzek. Szabadidőmben az iskola médiarészlegén segítek felvenni a műsorokat, vagy az osztályoknak filmeket vágni a diáknapi szezonban. Emellett zenélek, nyaranta és az iskola után a zenekarommal játszunk és lépünk fel a környéken.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Tavaly is jól éreztem magam, előtte is, a társaság szuper, és úgy érzem, van értelme a tevékenykedéseimnek itt.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Sosem voltam stresszelős típus, táborban meg főleg.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Mustáros-tofus-mindenes tortilla.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Az uszodában tönkrement a csapnak a slaghoz kötő része, és mire a problémát diagnosztizáltuk, csuromvizes lettem.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Semmi sem tromfolja a hűs teremben való videóvágást gyerekekkel, amikor kint tombol a 40 fok.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Egy ideje gondolkozom, hogy valamilyen, zenéhez kapcsolódó pozíció nem lógna ki a tábor profiljából. A kivitelezése még nagy kérdőjel, hogy csak szimplán zenetanár vagy egy hangszerre specializálódott kis szakkör, ami nem feltétlenül a délelőtti foglalkozásokhoz van kötve, inkább pluszelfoglaltság olyanoknak, akiket érdekel a tábortűz melletti gitározgatás.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

A 8 óra alvást.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Ez egy gyerektábor.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Valamit biztos, hogy otthon fogok hagyni, és hiába írom fel, hogy mit felejtettem el múltkor, akkor valami más fog hiányozni a bőröndből. Így a legnagyobb felfedezésem az volt, hogy erre nem kell rástresszelni egyáltalán, ez a bája az egésznek, és csak jobb történet lesz a végén belőle.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

A PEOPLE TEAM-ben nem voltam táborozó, csak máshonnan vannak emlékeim. Egy matektáborban vettem részt egyszer, ahova teljesen vakon mentem, nem volt ismeretségem onnan. A hét végére összebarátkoztam a szobában levő társasággal, akikkel a mai napig tartjuk a kapcsolatot, ha találkozunk, jókat beszélgetünk, és nagyokat nevetünk azon, hogy miket csináltunk azon a héten.


AJÁNLOTT

Látni, kiből lesz jó mókus

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Andrással folytatjuk. Lássuk, ő miből következtet arra, hogy melyik táborozóból lesz jó mókus…

Csak itt vannak kismókusok

Interjú
Miért jelentkezik valaki iskola mellett táboroztatónak? Lilla vallott arról, milyen tábori tapasztalatokat szerzett eddig, és miket hallott a…

Friss