Az elveszett fényképező története
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Táboroztatói para, ágyneműburrito-készítés és megannyi kaland esett meg Petrával a PEOPLE TEAM nyári táborában. Interjú, amelyből megtudhatod, milyen élményekre számíthatsz a PT-ben!

Mutatkozz be, kérlek!

Simon Petra vagyok. Már 9 éve fotózom, fiatalokkal pedig 4 éve foglalkozom. Az alapdiplomámat is ilyen szakiránnyal szereztem (ifjúsági közösségszervezés). Márciustól pedig ifjúsági referensként dolgozom Orosházán.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Az gáz volt, amikor az egyik nagylány közölte, hogy elhagyta a fényképezőjét. Megkérdeztem tőle, milyen gép volt, mondta, hogy milyen, kerestük, nem találtuk. Megkérdeztem, hogy véletlenül nem egy hasonlóan hangzó másik típus vagy egy eggyel nagyobb számú, a válasz: nem. Jó. Végignéztük kétszer mindkét épület összes szobáját, az udvart, mindent. Mindez alatt szomorúan ült a teremben. Majd elérkezett a turnus vége, amikor a szülők jöttek érte, én meg totál parában kerestem Atert, hogy mi legyen, ő persze nem volt a táborban… Aztán amikor megjött, odamentünk a családhoz, ahol az apukája elmondta, hogy milyen gépet is keresünk. Igen, jól gondolod, olyat, amilyenre rákérdeztem, hogy biztos nem az… ami meg is volt, fent, a fotósteremben, az SD-kártyával, mindenével együtt. Konkrétan a lány a letett fényképezőtől fél méterre szomorkodott 3 napig. Természetesen meglett, és happy end meg minden, de azért rendesen tele volt a gatyám. Mindenesetre tanultunk belőle, jövőre minden héten vezetve lesz névsor fényképezőtípussal és sorszámmal.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Hajnali kettőkor snackkolbász háromszögsajttal (mert a zsemle már elfogyott) – életmentő volt a szerkesztés szünetében.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Amikor felraktuk a zászlókat, már hullafáradtak voltunk, és Ater előkerült még 2 km-nyi zászlóval…

Mi volt a legjobb táboros melód?

Az ágyneműburrito-készítés – a legjobb, legchillesebb meló vasárnaponként.

Milyen személyi pozíciót javasolnál a meglévők mellé?

Talán nem új pozíciót, de jobb lenne több fotóstanár, hogy néha, akár váltással is, de tudjunk pihenni. Na meg én nagyon szívesen csapatoznék, mert amúgy imádnám a gyerekeket, de így pont velük vagyok a legkevesebbet.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

Leginkább az alvást és a szabadidőt.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Gyerektábor, #nokolbászing, vau.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Ha jó fotósaim vannak, nem pukkadok ki egy hét alatt a fáradtságtól.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Animal Cannibals-koncert.


AJÁNLOTT

Látni, kiből lesz jó mókus

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Andrással folytatjuk. Lássuk, ő miből következtet arra, hogy melyik táborozóból lesz jó mókus…

Csak itt vannak kismókusok

Interjú
Miért jelentkezik valaki iskola mellett táboroztatónak? Lilla vallott arról, milyen tábori tapasztalatokat szerzett eddig, és miket hallott a…

Friss