Nem csak gyerekmegőrző tábor
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Levente tanár, és a nyári szünetben sem tétlenkedik: a PEOPLE TEAM-ben táboroztat. A tapasztalatairól és a PT-s élményeiről kérdeztük.

Mutatkozz be, kérlek!

Kolozs Leventének hívnak, 2007 óta dolgozom tanárként Tamásiban a Vályi Péter Szakképző Iskolában. Évek óta foglalkozom táboroztatással, robotikával, 3D nyomtatással. Többször dolgoztunk már együtt a PT-vel, az idei együttműködésünk még szorosabb lesz az előző évekhez képest. Tanulóközpontú, nyitott és gyakorlatorientált hozzáállásom nagyban segít a tanulókkal való bizalmi kapcsolat kialakításában, mely megalapozza a sikeres foglalkozásokat.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Számomra fontos, hogy egy olyan táborhoz adjam a nevemet, amely megfelelően szervezett, odafigyel a tanulókra, igényes programokat kínál, nem „gyerekmegőrzőként” funkcionál. A PT személyében egy ilyen partnerre találtam, és igyekezni fogok meghálálni a kapott bizalmat.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Nem volt még rá példa, a kaják mindig megfelelőek voltak.

Mi volt a legjobb táboros melód?

3D foglalkozásvezető szabadidős koordinátor, segéd, aki segít az előadóknak a foglalkozások megtartásában, főleg nagy létszámú csoportok esetében.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

A sok színes, tanulókra szabott és az érdeklődési körüknek megfelelő, szakmailag alátámasztott, igényes programokat.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Nem akarok még hazamenni!

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Magát a helyszínt megtalálni. Örültem annak, hogy más országokból érkező kollégákkal is tudtam beszélgetni.

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Az előző két évben szintén részt vettem a PT életében. Nagyon tetszett az ott kialakított közeg, a profi szervezés és a gyerekek lelkesedése.


AJÁNLOTT

Látni, kiből lesz jó mókus

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Andrással folytatjuk. Lássuk, ő miből következtet arra, hogy melyik táborozóból lesz jó mókus…

Csak itt vannak kismókusok

Interjú
Miért jelentkezik valaki iskola mellett táboroztatónak? Lilla vallott arról, milyen tábori tapasztalatokat szerzett eddig, és miket hallott a…

Friss