Leszámoltunk a szörnyeteggel
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Tittának, a PEOPLE TEAM volt táborozójának tettünk fel 3 villámkérdést, aki immáron táboroztató.

Mutatkozz be, kérlek!

Mikolás Titanilla Titta vagyok, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gimnáziumának 10. osztályos tanulója. Tanári pályára készülök, biológia és angol szakra. Nagyon szeretem a természetet és a művészeteket is. Az angol nyelvet kicsi korom óta tanulom, 14 évesen középszintű nyelvvizsgát tettem. Jelenleg az angol mellett németül tanulok, amiből szintén szeretnék rövidesen nyelvvizsgát tenni. Szabadidőmben a rajzolás és a festés tud igazán kikapcsolni. A PT-ben 4 éve táborozom, és több szekciót is kipróbáltam. A képzőművészeti szekció különösen a szívemhez nőtt. Itt szívesen segítettem a csoporttársaimnak, és úgy érzem, hogy a gyerekek bizalommal fordultak hozzám. Épp ezért jelentkezem erre a témára kistanárnak.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

Mivel az idei lenne az első évem táboroztatóként a táborban, így nincs túl sok tapasztalatom, de talán a legdurvább az volt, amikor egy kislány sikítva szaladt a szobámba, hogy berepült hozzájuk egy molylepke, és sürgős segítségre lenne szükségük. Természetesen követtem őt a szobájukba, hogy leszámolhassak a ,,szörnyeteggel”, és ami ott fogadott, az eléggé megdöbbentő volt. Három kislány rohangált sikítozva a szobában, én pedig próbáltam megtalálni a beszabadult élőlényt. Kiderült, hogy nem is egy molylepkével van dolgom, hanem egy méretes éjjeli lepkével, ami mellesleg ártalmatlan, de a kicsiknél nagy riadalmat okozott. A lepke végül épségben elhagyta a szobát, és a gyerekek is megnyugodtak.

Élmény, amikor még táborozó voltál…

Őszintén szólva nehéz választani a sok felejthetetlen pillanatból, de a legkedvesebb élményeim általában az ügyeletekben történtek. Ott mindig összegyűlik egy jókedvű társaság, akikkel jó együtt nevetni.


AJÁNLOTT

Mindig van kire számítanom

Interjú
Tudod, milyen egy tábori doki? Luca orvostanhallgató, akivel nyaranta a PEOPLE TEAM kecskeméti gyerekfesztiválján találkozhatsz. Miért fontos a…

Friss