500 gyerek a strandon
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Katus úgy jellemzi magát, mint aki 1000 éve a PEOPLE TEAM (PT) nyári táborának a lelkes lakója – eleinte táborozó volt, aztán kismókus. Hogy mit is csinál utóbbiként, kiderül a vele készített interjúból.

Mutatkozz be, kérlek!

Erdei Kata Sára vagyok, Katus, 1000 éve a tábor lelkes lakója.

Fejtsd ki: miért most, miért velük, miért ezt, miért a PT-ben?

Eddig minden évben, most miért lenne másképp? Innen vannak a legjobb barátaim és a legjobb élményeim. Miért a PEOPLE TEAM-ben? Mert nincs még egy ennyire varázslatos és csodálatos hely.

Stresszeltél valaha a táborban? Hogyan kezelted?

Amikor kismókus lettem, izgultam, hogy jó leszek-e. Nem tudtam pontosan, mire is számítsak, mennyire lesz más a tábor, mint diákként. Teljesen más volt – jó értelemben. Hamar kiderült, hogy feleslegesen aggódtam. Nyitott voltam, és a tapasztaltabb táboroztatóknak köszönhetően gyorsan belejöttem a dolgokba.

A legfurább kajálásod vagy kajád a táborban?

Bármelyik pizzaosztás. Diákként eleinte nem értettem, hogy a mókusok miért kiabálják túl egymást, de gyorsan rájöttem, hogy a gyerekek szórakoztatása miatt. Versenyeztek egymással, hogy kié a finomabb szelet. Mókusként megtapasztaltam a másik oldalát is a pizzás napoknak. Én is így csaltam mosolyt a gyerekek arcára.

Mi volt a legdurvább táboros melód?

500 gyereket kivinni a strandra. Ilyenkor még nagyobb a felelősség a mókusokon. Egyszerre kell figyelni mindenre és mindenkire. A strandon minden rendben szokott lenni. Az oda- és visszajutás a stresszes.

Mi volt a legjobb táboros melód?

Tanárnak lenni. Így sokkal jobban megismertem azt a csapat gyereket, akikkel minden délelőtt és délután voltam. Bíztak bennem, és bármi történés után jöttek, és nekem mesélték el először. Ez a legjobb része minden tábornak.

Mit irigyelsz a táborozóktól?

A végtelen lehetőséget, amit a tábor kínál. Mókusként nem mindig lehet eljutni a délutáni programokra, pedig ha lehetne, egyszerre lennék az összesen, mert mindegyik érdekes.

Ezt a szót vagy kifejezést csak a PT-ben hallhattad…

Hangártakker. Mielőtt mókus lettem, mindig időben mentem órákra, az étkezések után pedig a kajaügyeletbe beszélgetni, esetleg a trambikhoz ugrálni. Sosem tudtam, mikor vagy hogyan takarítják a hangárt. Amikor mókus lettem, ez hamar kiderült: a mókusok minden étkezés után gőzerővel sepregettek, és mosták az asztalokat. Néhányszor még versenyt is tartottunk, hogy melyik csapat végez hamarabb. Közben zenét hallgattunk és poénkodtunk.

Mi a legnagyobb tábori felfedezésed?

Mindig add önmagad, mert annál jobb nincs!

Mondj egy élményt abból az időből, amikor még táborozó voltál!

Az első élményemet választanám. Amikor először megérkeztem a táborba, nem ismertem senkit, és kicsit féltem, hogy ez nem fog változni. Hatalmasat tévedtem. A mókusok egyből nagy mosollyal fogadtak, és segítettek megtalálni a hangárt. Miután elfoglaltam a szobámat, segítettek megtalálni a leginkább hozzám illő programot, amíg nem kezdődött a tábornyitó, és azonnal találtam barátokat, akikkel jóban lettem.


AJÁNLOTT

Látni, kiből lesz jó mókus

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Andrással folytatjuk. Lássuk, ő miből következtet arra, hogy melyik táborozóból lesz jó mókus…

Csak itt vannak kismókusok

Interjú
Miért jelentkezik valaki iskola mellett táboroztatónak? Lilla vallott arról, milyen tábori tapasztalatokat szerzett eddig, és miket hallott a…

Friss