A régi nem elég gyors
'DENMÁS
karácsonyi LEVÉL

Kedves Jézuska! Itt Bence beszél. Hatéves. Anyu ír helyettem. A betűk nem a barátaim. Reggel azt mondtam anyunak, hogy neked írni kell, mert van egy fontos dolgom.

Először is köszönöm a zöld dinós pólót! Azt hordom minden szerdán. Még mindig a kedvencem, és nem nőttem ki tavaly karácsony óta! De most egy különleges kérésem van. Tudod, én szeretem az autókat. Főleg a versenyautókat. Mindig nézem a versenyeket a tévében, és azt álmodom, hogy én is autóversenyző leszek.

Most arra gondoltam, hogy kérhetnék tőled egy igazi versenyautót karácsonyra. De nem olyat, ami csak áll és nem megy sehova, hanem egy igazit, amelyikben ülni lehet. Anyu azt mondja, van olyan, amit pedálokkal lehet hajtani. Azt szeretném! Vagy ha van elektromos, mert anyu azt mondja, hogy az sokkal jobb a levegőnek, inkább olyat kérnék.

A szomszéd fiú, Peti, már kapott egy versenyautót, viszont az régi és nem elég gyors. Én szeretnék egy igazán flott, piros színűt, amivel én lehetek a leggyorsabb a környékünkön. Anyu azt mondja, az autók nem a legfontosabbak, de nem szabad mindig figyelni rá akkor sem, ha ő az anyukám. Gyakran elfoglalt.

Még valamit ígérek: ha megkapom ezt az autót, akkor mindig kölcsönadom Petinek, és együtt versenyezünk. Ígérem, hogy vigyázni fogok rá, és nem hajtom túl gyorsan, csak annyira, amennyire szabad.

Mostanában igazán jó voltam, segítettem a nagymamámnak a takarításban, és megcsináltam a házi feladatomat is. Remélem, ez elég ahhoz, hogy megkapjam ezt a szuper ajándékot.

Már alig bírok várni, hogy meglássam. Köszönöm, hogy meghallgatod a kérésemet, és hogy ilyen jó vagy. Sok puszit küldök neked, és remélem, találkozunk karácsonykor! Üdvözlettel, Bence – a jövő autóversenyzője

* * *

Az ünnepek alkalmából összegyűjtöttünk számos üzenetet, amelyeket kicsik vagy nagyok a Mikulásnak, Santa Clausnak, Joulupukkinak, a Jézuskának, az angyaloknak, esetleg Decembernek vagy Karácsonyapónak címeztek. Kiválogattuk közülük a 77 legérdekesebbet. Most közreadjuk őket ezen és más honlapjainkon. Jó szórakozást kívánunk!

AJÁNLOTT

Jeremy, a robot

'DENMÁS
Kinga meglepetten állt a szobája ajtaja előtt. Egy apró robot kopogott be hozzá, és egy üzenetet hozott. –…

Hol van nyunyóka?

'DENMÁS
A végéhez közeledett a Music Award eseménye. A PEOPLE TEAM táborlakói izgatottan várták, hogy vajon ki kapja meg…

Exatlon by Peti

'DENMÁS
A szekcióvezetők egyesével érkeztek a táborvezető irodájához, mindannyian ugyanazzal a panasszal: – A gyerekek nem érkeztek meg a…

Friss