Amikor a dodzsóba lépsz…
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

A dodzso az edzőterem elnevezése a japán harcművészetekben. Nemzetközi kick-box nap? Ilyen is van, és november 30-án ünnepeljük! A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (MOB) ezen a napon ismerte el Kick-box Szervezetek Világszövetségét (WAKO).

Napjainkban a kick-box közösség…

…célja ennek a kiváló a harcművészeti sportnak a népszerűsítése és értékeinek megismertetése. A kick-box ötvözi a rúgásokat és az ütéseket; a küzdelem egy 7 X 7 méteres tatamin zajlik, a harcosok általában kesztyűt, szájvédőt és rövidnadrágot viselnek. A kick-box kifejezés Japánban született az 1960-as években. A sportág több hagyományos küzdősport stíluselemeiből merít; ezek többek között a boksz, a karate, a taekwondo, a muay thai és a savate.

Dinamikus, gyors tempójú, technikailag összetett versenysport

A kick-box népszerűsége és elismertsége világszerte rohamosan nő; ma már számos országban működnek kick-box akadémiák és edzőtermek.

Izom, elme, sebesség

A kick-box nem csupán a fizikai képességeket fejleszti, hanem a mentális erőnlétet és az önfegyelmet is. A sportolók a technikai képzésen és az erőnléti edzéseken javítják állóképességüket, gyorsaságukat, koordinációjukat és reakcióidejüket. A kick-box edzések intenzív jellegük miatt kiválóan alkalmasak a kardiovaszkuláris egészség javítására és a testtömeg kontrollálására. Emellett a kick-box stresszoldó hatással is bír, segítve a sportolókat a mindennapi élet kihívásainak kezelésében.

Amatőr és profi bajnokságok világszerte

A kick-box versenyeket számos súlycsoportban rendeznek, különböző testalkatú és képességű versenyzők részvételével. A versenyek szigorú szabályok szerint zajlanak, ahol a biztonság kiemelt fontosságú. A kick-box látványos és izgalmas, mind a résztvevők, mind a nézők számára. Az elmúlt években a sport egyre elfogadottabb: már nemzetközi szinten is ugyancsak népszerű.

Több puszta fizikai aktivitásnál

A kick-box eszköz és lehetőség a gyerekek és a fiatalok, illetve minden korosztály számára az önfegyelem, a kitartás és az önbecsülés fejlesztésére. A ringben szerzett tapasztalatok nemcsak a testet edzik, hanem az elmét és a karakterünket is formálják: megtanítanak bennünket a kihívások kezelésére, segítenek kapaszkodót találni az élet több területén, illetve áttételesen támogatnak bennünket a nehézségeink leküzdésében.

Forrás: internationaldays.co

Összeállította: Igás N. Iba

AJÁNLOTT

Jeremy, a robot

'DENMÁS
Kinga meglepetten állt a szobája ajtaja előtt. Egy apró robot kopogott be hozzá, és egy üzenetet hozott. –…

Hol van nyunyóka?

'DENMÁS
A végéhez közeledett a Music Award eseménye. A PEOPLE TEAM táborlakói izgatottan várták, hogy vajon ki kapja meg…

Exatlon by Peti

'DENMÁS
A szekcióvezetők egyesével érkeztek a táborvezető irodájához, mindannyian ugyanazzal a panasszal: – A gyerekek nem érkeztek meg a…

Friss