Rossz pénz nem vész el
Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Maga is táborozóként kezdte a kecskeméti zöldtábor tanára. Laci a PEOPLE TEAM-et táboroztatóként jellemezte, de arról is nosztalgiázott, milyen volt, amikor még nem felnőtt fejjel vágott neki a kedvenc nyári programjának.

„A táborozás tömérdek új élményt jelent, és tökéletes arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból. Több éve veszek részt a PEOPLE TEAM nyári táborában, és tanúsíthatom, hogy itt mindent, de tényleg mindent megtesznek a táboroztatók a gyerekekért.

Táborozóként játszottam, barátkoztam, a szüleimet közben azzal nyugtattam, hogy rossz pénz nem vész el, aztán vége lett a hétnek, és fel sem tűnt, miért volt honvágyam az elején. Ha probléma adódott, megbeszéltem a táboroztatókkal, és ez segített. A PT-be érkező újaknak azt tudom tanácsolni, hogy ne legyenek félénkek, kérdezzenek régi arcokat, és forduljanak nyugodt szívvel a táboroztatókhoz, mert mindenben is segítünk.

A PT-ben olyan barátokat szereztem, akiknek a többségével habár évente egyszer találkozom, mégis úgy érzem, mintha ugyanott folytatnánk, mint előző nyáron. Korábban kicsit tartottam attól, hogy milyen lesz a közösség, illetve hogy nem fogok tudni bepörögni, de aztán minden jól alakult. Tanárként hasznát veszem annak, hogy látom, mi érdekli a gyerekeket zöldtémában. Nagy hüllőrajongó vagyok, és meglepődve tapasztaltam, hogy a gyerekek is azok. Számomra a nagy kedvenc a régésztábor volt, szerintem ez egy olyan témakör, amiben a kicsik és nagyok is megtalálhatják, amit keresnek.

A PT-ben a délutáni programok során a gyerekek szabadon választhatnak, legyen az akár kutyás előadás vagy kardvívás, capoeira – és akkor sem fáradnak ki, ha 4 napig futnak folyamatosan. Habár azt még mindig nem tudom, hogy miért tesznek egyesek a hűtőbe párnát lefagyasztani. Azt is megfigyeltem, hogy a leghangosabbak mindig az 1. és a 8. emeleten vannak.

Zseniális, hogy az Animal Cannibals együttes tagjai a meglepetésvendégek minden évben, és még mindig hatalmas bulit csinálnak. A táborba visszatérő gyerekeknek is örülök, akiket évről évre követek, és látom, ahogy felnőnek. Nekem már sikerült megtalálnom magam, hogy mit kezdjek önmagammal. Ezekben a különböző táborok nagyon sokat segítettek. A PT utolsó napja öröm és szomorúság egyben: öröm, hogy ott voltam, szomorúság, hogy haza kell mennem. De idén és jövőre is ott leszek.”

AJÁNLOTT

Zseniális egy tábor!

Gyerekszem
Mi az oka annak, hogy annyian rajonganak egy kecskeméti nyári táborért? Detti, aki tavaly járt először a PEOPLE…

Friss