Rossz pénz nem vész el
Gyerekszem
PEOPLE TEAM tábor gyerekszemmel

Maga is táborozóként kezdte a kecskeméti zöldtábor tanára. Laci a PEOPLE TEAM-et táboroztatóként jellemezte, de arról is nosztalgiázott, milyen volt, amikor még nem felnőtt fejjel vágott neki a kedvenc nyári programjának.

„A táborozás tömérdek új élményt jelent, és tökéletes arra, hogy kiszakadjunk a hétköznapokból. Több éve veszek részt a PEOPLE TEAM nyári táborában, és tanúsíthatom, hogy itt mindent, de tényleg mindent megtesznek a táboroztatók a gyerekekért.

Táborozóként játszottam, barátkoztam, a szüleimet közben azzal nyugtattam, hogy rossz pénz nem vész el, aztán vége lett a hétnek, és fel sem tűnt, miért volt honvágyam az elején. Ha probléma adódott, megbeszéltem a táboroztatókkal, és ez segített. A PT-be érkező újaknak azt tudom tanácsolni, hogy ne legyenek félénkek, kérdezzenek régi arcokat, és forduljanak nyugodt szívvel a táboroztatókhoz, mert mindenben is segítünk.

A PT-ben olyan barátokat szereztem, akiknek a többségével habár évente egyszer találkozom, mégis úgy érzem, mintha ugyanott folytatnánk, mint előző nyáron. Korábban kicsit tartottam attól, hogy milyen lesz a közösség, illetve hogy nem fogok tudni bepörögni, de aztán minden jól alakult. Tanárként hasznát veszem annak, hogy látom, mi érdekli a gyerekeket zöldtémában. Nagy hüllőrajongó vagyok, és meglepődve tapasztaltam, hogy a gyerekek is azok. Számomra a nagy kedvenc a régésztábor volt, szerintem ez egy olyan témakör, amiben a kicsik és nagyok is megtalálhatják, amit keresnek.

A PT-ben a délutáni programok során a gyerekek szabadon választhatnak, legyen az akár kutyás előadás vagy kardvívás, capoeira – és akkor sem fáradnak ki, ha 4 napig futnak folyamatosan. Habár azt még mindig nem tudom, hogy miért tesznek egyesek a hűtőbe párnát lefagyasztani. Azt is megfigyeltem, hogy a leghangosabbak mindig az 1. és a 8. emeleten vannak.

Zseniális, hogy az Animal Cannibals együttes tagjai a meglepetésvendégek minden évben, és még mindig hatalmas bulit csinálnak. A táborba visszatérő gyerekeknek is örülök, akiket évről évre követek, és látom, ahogy felnőnek. Nekem már sikerült megtalálnom magam, hogy mit kezdjek önmagammal. Ezekben a különböző táborok nagyon sokat segítettek. A PT utolsó napja öröm és szomorúság egyben: öröm, hogy ott voltam, szomorúság, hogy haza kell mennem. De idén és jövőre is ott leszek.”

AJÁNLOTT

A PT-ben nem lehet unatkozni

Gyerekszem
A programok sokszínűsége alap, ez pedig modern eszközökkel és felkészültséggel párosul a PEOPLE TEAM gyerektáboraiban. Gyuri röviden összefoglalta,…

Friss