Szabadulj ki, Holmes!
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

Gergő és Peti egész héten kitartóan dolgozott a játéktáborban. Éjszakákat ébren voltak, építettek, terveztek. Géza, a csapatvezető egy kicsit aggódva hívta be őket az irodájába:

– Fiúk, minden rendben van?

– Hát persze! Hamarosan készen leszünk – jelentette ki Gergő.

– Mivel is lesztek készen? – érdeklődött Géza.

A fiúk egymásra néztek, és fejbiccentéssel jelezték, hogy most már elmondhatják a titkot.

– Azt eszeltük ki Petivel, hogy tervezünk és építünk egy faja szabadulószobát, ahová meghívjuk a híres tábori nyomozót, P. T. Holmest.

Géza elcsodálkozott a fiúk eltökéltségén, de mellette büszke is volt rájuk.

– Jól van, fiúk! Csapassuk, és nézzük meg, hogy vajon Holmes tényleg a PEOPLE TEAM történetének legnagyobb rejtélyfejtője-e!

Összeöklöztek, aztán a fiúk elmentek, hogy másnap estig még be tudják fejezni a munkát. Néhány simítás és apróság volt csak hátra.

Másnap délelőtt a játéktáborosok mind ott tolongtak a szabadulószoba előtt, hogy lássák, vajon a nagy nyomozónak sikerül-e kiszabadulnia.

Hamarosan Géza is megjelent Holmes kíséretében. A kalapos, ballonkabátos alakon nem lehetett semmi különöset észrevenni. Nyugodtan sétált, a hangjában sem volt semmi lelkesedés vagy különleges érdeklődés. Gergő és Peti izgatottan álltak a bejárat előtt kezükben a térképpel és a feladatlappal.

– Úgy hallom, készült számomra egy rejtélyes szoba – biccentette meg a fejét Holmes.

– Így van. A haverom és én elkészítettük a PEOPLE TEAM-tábor történetének legjobb szabadulószobáját. Legalábbis reméljük. Szeretnénk, ha Holmes lenne az első, aki kipróbálja – magyarázta Peti.

– Rendben, Uraim. Lássuk a medvét! – jelentette ki Holmes, és már indult is volna be a szobába. Keze a kilincsen volt, amikor Gergő megérintette a vállát.

– Várjon, van itt még néhány dolog.

– Hát akkor hadd halljam!

A fiúk átadták az eszközöket, és mondtak pár instrukciót a nyomozónak, majd útjára engedték.

– Mennyi idő alatt játszható le a játék? – érdeklődött az órájára nézve Géza.

– Szerintem Holmesnak bármelyik percben ki kell érnie – jegyezte meg Gergő.

Így is lett. Az indulástól számított pontosan 20 perc elteltével a nyomozó visszatért a bejárathoz.

A gyerekek hatalmas tapssal fogadták. A nyomozó elővette a nyalókáját, majd belekezdett:

– Meg kell mondanom, régen volt már ilyen jó játékban részem. Nagyon élveztem minden percét. Köszönöm, Gergő és Peti, ezt a remek élményt. Volt egy pillanat, amikor azt éreztem, hogy nem tudom megoldani a feladatot. Nagyon jó feladványokat találtak ki a fiúk. Igazán büszke lehet rájuk az egész csapat.

– Melyik volt a kedvenc feladata? – érdeklődött Gergő.

– Azt most inkább nem árulnám el, majd talán akkor, ha magunk között leszünk. Hagyjuk meg a lehetőséget a többieknek is, hogy kipróbálhassák magukat ebben a remek szabadulójátékban.

A játéktáborosok és a többi gyerek kígyózó sorokban álltak az ajtó előtt, hogy részesei lehessenek az évtized legjobb szabadulószobájának. Eközben Holmes elégedett léptekkel távozott.

Kovács Dalma

AJÁNLOTT

Jeremy, a robot

'DENMÁS
Kinga meglepetten állt a szobája ajtaja előtt. Egy apró robot kopogott be hozzá, és egy üzenetet hozott. –…

Hol van nyunyóka?

'DENMÁS
A végéhez közeledett a Music Award eseménye. A PEOPLE TEAM táborlakói izgatottan várták, hogy vajon ki kapja meg…

Exatlon by Peti

'DENMÁS
A szekcióvezetők egyesével érkeztek a táborvezető irodájához, mindannyian ugyanazzal a panasszal: – A gyerekek nem érkeztek meg a…

Friss