Patrik, a sztár
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

Most nem a Spongyabobból ismert Csillag Patrikról van szó, hanem a mi jól ismert, céltáblatetkós, fejkendős mókusunkról.

KecskeNEWSás: Hogyhogy a PEOPLE TEAM?

Patrik: Tanulni jöttem a gyerekektől.

KN.: És mókus vagy tanár vagy?

P.: Sosem voltam táborozó, egy barátomtól hallottam róla, aki sokat járt ide, és gondoltam, jó próba lesz. Írtam Aternak, hogy jöhetnék-e, és hát jöttem. Először kismókusként, 3 évvel ezelőtt, aztán tavaly mókus voltam, és most is mókus vagyok.

KN.: Hány hétre szoktál jönni?

P.: Eddig két heteket vállaltam, idén már végig maradok.

KN.: Király. És tanárként nem próbálnád ki magad valamikor?

P.: Nem. Szeretek vezetni, szeretek irányítani, de jelenleg nem érzem magam elég érettnek, hogy tanári feladatokat vállaljak.

KN.: Melyik csapatot vezeted most?

P.: Most a sötétkékeket; a csapatnevünk pedig Kékszakállú Izlandi Pónik, röviden csak KIP.

KN.: Miért pont Kékszakállú Izlandi Pónik?

P.: Hát, sziget, mint Izland (Iceland – island), póni, mint állat, és mivel sötétkékek vagyunk, így a kékszakállból jött a szakáll. Ezt mind a gyerekek találták ki, kreatívak.

KN.: Azok.

P.: És mindig meglepnek, ezért is jó itt lenni.

KN.: Szerinted milyen karakterű gyerekek vannak itt?

P.: Vegyes. A 7 évestől a 17-ig minden van, minden stílus megtalálható. Félénkek, szószólók. Van itt minden krémje-levese az életnek, és látni évről évre a fejlődést az itt lévőkön, hát az csodálatos. Kinek merre fordul az idő, és milyen gyorsan nőnek…

KN.: Szerinted neked milyen a karaktered?

P.: Megfigyelőnek tartom magam, és vezetőnek. Gyakran vállalok szószólói és hangos feladatokat. Szívesen állok a csapat, illetve a dolgok élére, meg útmutatást kiadni azok számára, akik éppen nem csinálnak semmit sem.

KN.: Milyeneket? Menjenek ők is játszani, vagy hogy érted?

P.: Ha munkatárs, akkor végezzen valamilyen feladatot, mert az a jó, ha valaki keresi a munkát. Viszont ha valaki kerüli, az meg értelemszerűen nem helyes. A gyerekeket pedig, ha egyedül ülnek, bevisszük valamilyen csapatba/csoportosulásba, hogy kezdjenek ismerkedni, barátkozni, és nem lesznek magányosak. Vagy ha csapatprogram van, egyszerűen visszavisszük a csapatba, és akkor velünk dolgozik együtt.

KN.: Volt már olyan, hogy egy diákod meglógott egy csapatfeladat elől?

P.: Természetesen, de hát ez mindig ilyen. Mindig van egy-két lógós, főleg az idősebbek között. Eltévednek, nem figyelnek, előfordul az ilyen. De attól még megy tovább minden.

KN.: Remek. Tényleg, hogyhogy „Patri” lett írva a kártyádra?

P.: A regisztrációnál elírtam a nevemet, és elfelejtettem a k-t odaírni. Egészen korán volt, amikor regisztráltam.

KN.: Álmos voltál még, gondolom.

P.: Igen, az ágyból, telefonon keresztül regisztráltam.

KN.: Milyen feladatokat látsz el?

P.: Én ezt úgy szoktam mondani, hogy „itt, a táborban etetek, itatok, keltetek, altatok, életben tartok, és közben mosolygok”. És ezt hetekig bírom.

KN.: Kismókusként mik voltak a feladataid?

P.: A „Hol volt, hol nem volt” játékkal altattam, merthogy én 21 évesen jöttem, szóval a korkülönbséggel nem volt baj. Az első pár napban ugyan még nem, de aztán ráálltam, és akkor én is bementem a szobákba, és pillesztettem. De ez általában nem így szokott lenni, mivel a kismókusok 17-18 évesek, és ezért nem altathatnak.

KN.: Szóval korkülönbség… A gyerekek először hogy reagáltak rád?

P.: Nem ismertek. Nem is tudták, hogy ki vagyok, és ezért próbáltam ismerkedni, a végére meg is hatódtam, amikor jöttek elköszönni, és ölelgettek, meg mondták, hogy hiányozni fogok. Ez így volt tavaly meg tavalyelőtt is, és idén sem várok ennél kevesebbet.

Sándor Timi

KecskeNEWSás-archívum

AJÁNLOTT

Látni, kiből lesz jó mókus

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Andrással folytatjuk. Lássuk, ő miből következtet arra, hogy melyik táborozóból lesz jó mókus…

Csak itt vannak kismókusok

Interjú
Miért jelentkezik valaki iskola mellett táboroztatónak? Lilla vallott arról, milyen tábori tapasztalatokat szerzett eddig, és miket hallott a…

Friss