Labdaeső
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

– Mi van, Dani? – huppant le barátja mellé Matyi.

– Nem is tudom. Azt hiszem, unatkozom.

– Ne csináld már! Hogy lehet a PEOPLE TEAM táborában unatkozni? – csattant fel Matyi.

– Nem úgy értem. Jól érzem magam, csak valami hiányzik – próbálta elmagyarázni Dani.

– Azt hiszem, tudom, mire gondolsz – bólintott Matyi.

Csendesen üldögéltek tovább a focipálya mellett, és nézték, ahogy a sporttáboros fiúk épp meccset játszottak a lányok ellen. Komoly küzdelem folyt egy-egy gólért. A lányoknál volt a labda. Lilien ügyesen vezette az ellenfél kapuja felé, majd átpasszolta Eminek. Már egészen közel jártak a gólhoz, amikor egyszer csak felbukkant egy másik labda a pályán.

– Idegen labda a pályán! – kiáltott be az egyik néző.

Erre további labdák estek le a semmiből. Hatalmas felfordulás támadt. A meccset lefújták, a nézők berohantak a pályára, és próbálták elkapni a labdákat. Matyi és Dani összenézett, és ők is odarohantak kiélvezni a labdaeső minden pillanatát.

– Erről beszéltem! – kiáltott Dani Matyinak.

– Nagyon állat!

A közelben lévő többi táborozó gyerek is idejött, és óriási kidobós csata kerekedett az egészből. Hatalmas volt a zsivaj és a jókedv. Mikor végre a labdaeső megállt, és elfáradtak a táborlakók, nem lehetett mást látni a pályán, csak egy csomó kifeküdt gyereket.

Ekkor érkezett meg P. T. Holmes. A KecskeNEWSás egyik tudósítója épp a meccset nézte, amikor elkezdődött a labdaeső. Ekkor elrohant a nyomozóért, hogy első kézből ismerhesse meg a rejtélyt. Larina már útközben elmondta nagy vonalakban, hogy mi történt. Mielőtt ideértek, körbejárták a helyszínt, hátha megtalálják a labdák kiindulási helyét.

Holmes leült a tribün egyik székére. A körülötte lévő gyerekek megpróbáltak feltápászkodni, hogy hallhassák a történetet. Larina tollat és papírt ragadott, és jó újságíró módjára jegyzetelni kezdett.

– Nos, amint körbejártam a helyet, megtaláltam, hogy honnan potyogtak a labdák. Meg kell mondanom, igen leleményes volt, aki kitalálta. A szomszéd épület tetejéről záporoztak a labdák egy hasonló szerkezet segítségével, mint a hófújó. Ha engem kérdeznek, márpedig ezért vagyok itt, akkor amondó vagyok, hogy jelen esetben egy felnőtt személyt vagy legalább egy mókust keresünk, és nem pedig táborozó kisgyereket. A labdafújó beszerzése nem volt egyszerű mutatvány, a tetőn való elhelyezése pedig minden bizonnyal okozott némi fejtörést az illetőnek. Innen már viszont könnyű dolgom volt, mert csak utánakérdeztem, hogy kinek a nevére szállítottak ki mostanában ilyen eszközt. A tettes rafkós volt, mert a PEOPLE TEAM nevére kérte a csomagot, no de! Az átvételt alá kellett firkantania, szóval itt kaptam el az illetőt. Nehéz volt kibogarászni az aláírását, de egy kedves, íráselemzéssel foglalkozó régi barátom a segítségemre volt. Szóval csak annyit mondhatok, hogy köszönjék meg Zolinak, a sporttábor vezetőjének eme jó szórakozási lehetőséget.

P. T. Holmes befejezte a rejtély megoldását, majd felállt és távozott a még mindig a földön fekvő gyereksereg végtagjait átlépkedve.

Kovács Dalma

AJÁNLOTT

Tökéletes öregkor

'DENMÁS
Vajon létezik ilyen? Lehet egyáltalán bármire azt mondani, hogy tökéletes? Használható ez a szó bármire? „Ilyen van, minden…

Borotvahab a kilincsen

'DENMÁS
– Láttátok, hogy mi történt? – kérdezte Laci nevetve. A többiek kérdő tekintettel bámultak rá. – Mi történt?…

Az eltűnt zoknik

'DENMÁS
– Gyertek, srácok! Ezt nézzétek meg! – rohant be a szobába Lehel. – Mi történt? – kérdezte a…

Sorozatnézés-tivornya

'DENMÁS
Netflix-függőség néven is emlegetik a népszerű streamingszolgáltatón keresztüli, túlzásba vitt filmnézést. A világon szinte mindenhol, számos eszközön használható…

Friss