Ki kezdte a vízi csatát?
'DENMÁS
PEOPLE TEAM tábor

Hatalmas tócsák és sár borította az egész focipályát. A gyerekek nevettek, a felnőttek a csatatér maradványait nézték. Szétdurrant lufik voltak mindenütt.

– Ki fogja mindezt eltakarítani? – kérdezte Tamás, a táborvezető.

– Egységben az erő, nem? – bökte oldalba Dani, az egyik focista.

– Legyen, de három óra múlva rendet akarok látni, és tudni akarom, ki kezdte az egészet! – felelte Tamás, és otthagyta a bandát.

Dani odament Robihoz, a kapushoz.

– Haver, azt mondtad, hogy van itt valami P. T. Holmes vagy kicsoda, igaz?

– Igen. A nagy nyomozó, aki előtt rejtély még nem maradt megoldatlanul.

– Akkor menj, és hozd ide! Szükség van rá – adta ki parancsba Dani.

Robi elszaladt, a többiek pedig elkezdték összetakarítani a káoszt. Mire nagyjából rend lett, Robi is visszaért Holmes kíséretében.

A ballonkabátos, kalapos nyomozó végignézett a focipályán. Robi nagyjából elmesélte, hogy mi történt. Holmes körbenézett, nyomokat keresett. Végigjárta a lelátót, minden apró rejtekhelyet megnézett.

Már letelt a három óra, Tamás visszajött és válaszokat várt. A renddel nagyjából megvoltak. Az összes szempár Holmesra szegeződött. Mindenki kíváncsi volt, hogy vajon rájött-e az igazságra a nyomozó.

– Nos? Ki okozta ezt a káoszt? Ki a felelős mindezért? – érdeklődött Tamás, bár most már nem tűnt annyira haragosnak.

– Egy pillanat, és megtudjuk. Idehívtuk P. T. Holmest, hogy megoldja nekünk a rejtélyt – magyarázta Dani.

– Úgy látom, a rendet sikerült megoldani – oldódott fel a hangja Tamásnak.

– Hát, igyekeztünk. Mondtam, hogy egységben van az erő – húzta ki magát büszkén Dani.

Robi odament Dani mellé, és a fülébe súgta:

– Haver, azt hiszem, baj van!

– Mi a baj, Dani?

– Szerintem Holmes most elakadt. Nem tudom biztosan, de azt hiszem, nem tudja megoldani a rejtélyt.

– Most csak viccelsz, ugye? Tamás le fog nyakazni, ha nem mondjuk meg, hogy ki kezdte a vízi csatát.

– Tudom, de bizonytalan vagyok. Várjunk még egy kicsit, hátha csak tévedek.

Holmes közelebb ment Tamáshoz, és leült a tribün egyik székére. Elővette a nyalókáját, majd rövid hallgatás után megszólalt:

– Azt hittem, hogy ez az ügy kifog rajtam. Egy vízi csatát bárki bármikor el tud kezdeni. Igazán nehéz a vízzel áztatott területről nyomokat keresni. Hosszasan gondolkodtam, hogy mit tegyek annak érdekében, hogy megtaláljam a tettest. Nem hagyhatom, hogy ez az ügy vagy bármelyik másik kifogjon rajtam. Tehát rájöttem, hogy nem a helyszínen kell keresni a tettest. Okokat kell találnom, hogy vajon kinek állt szándékában kirobbantani a vízi csatát, és ebben a pillanatban rájöttem.

A többiek csodálkozva néztek Holmesra. Nem értették, de a nyomozó folytatta a magyarázatot:

– Rájöttem, hogy ez az egész csupán egy próbatétel volt. A vízi csata elindítója kíváncsi volt, hogy vajon mennyire összetartó a csapat. Abban biztos volt, hogy a buliban mindenki benne lesz, de azt is tudni akarta, hogy vajon a takarításban is együttműködnek-e. Azt hiszem, kellő bizonyítékkal szolgálhatunk neked, Tamás, arra vonatkozóan, hogy valóban jó a csapat. A próbatételt sikeresen megoldották, szóval véleményem szerint jöhet egy igazi vízi csata.

Minden szempár Tamásra szegeződött. Nem hitték, hogy valóban ő indította el a csatát. Tamás azonban megfordult, és a hátizsákját elővéve újabb vízibombákat zúdított a csapatra. Kitört a háború. Most már a többi táborozó is csatlakozott a harchoz. Estig tartott a küzdelem, amikor már jártányi ereje sem maradt senkinek. A bulit egy kültéri mozival zárták, másnap reggel pedig jöhetett a következő program: a nagytakarítás.

Kovács Dalma

AJÁNLOTT

Az új láb

'DENMÁS
Emese kiabálva és ugrándozva rohant ki a hálókörletéből az udvarra. Niki már messziről észrevette a jókedvét, ezért odaszaladt,…

A virágos tűzoltó

'DENMÁS
Bizonyára sokan csodálkoztok a címben szereplő, kicsit ellentmondásosnak tűnő szókapcsolaton. A cikkből hamarosan kiderül, hogy Flóriánról van szó,…

Belépni tilos!

'DENMÁS
A mókusok egyre többen gyűltek a táborvezető, Patrik ajtaja elé. Patrik a dühös hangzavarra nyitotta ki az ajtót.…

Friss