Ne félj megmutatni az alkotásaidat!
Interjú
PEOPLE TEAM tábor

A nyári táborokban nem árt félretenni a szerénységet, főleg, ha kreatív táborról van szó: egy-egy kézművestáborban, fotóstáborban vagy írótáborban csak úgy fejlődhetsz, ha meg mered mutatni az általad készített alkotásokat. A PEOPLE TEAM (PT) egyik művésztanára, Flóra nyilatkozott honlapunknak.

Miért fontos a táborozás?

Mert én is rengeteget tanultam és rengeteg élményt szereztem a legkülönfélébb táborokban, ezt szeretném továbbadni. Fontos, hogy gyerekként megtapasztaljunk egy csomó olyan dolgot, amiről nem is gondolnánk, hogy érdekelne bennünket, vagy azzal is szembesüljünk, ami távol áll tőlünk. Az iskola súlyokat rak ránk, kötelezővé tesz dolgokat, egy táborban a magunk módján, a saját igényeink szerint lehetünk részei ennek, így kerülve el a kényelmetlen, számunkra nehéz helyzeteket.

Adj tanácsokat első táborozóknak!

Ne féljenek ismerkedni, se a többi táborozóval, se velünk, szervezőkkel! És legfőképp ne féljenek megmutatni, amit alkottak, hiszen azért vagyunk itt, hogy fejlődjünk.

Milyen tanácsokat adnál a szülőknek?

Ne féltsék a gyerekeket, vigyázunk rájuk. És ne azzal a céllal hozzák őket, mint ha iskolába vinnék; elsősorban élményekért és szórakozásért jönnek, ami tanulással egészül ki.

Táboroztatóként mit vársz a tábortól?

Szeretnék egy lelkes csapatot, amivel egy hét alatt egy utat járhatunk be együtt. Legyenek lelkesek, és figyeljenek oda egymásra; szeretném, ha baráti hangulatban telnének az órák, és mindenki megtalálná a neki való feladatot.

Ha egy gyerek halálra bosszant, mi a megoldás?

Kedvesen szólok neki, hogy nem így kellene viselkednie. Ha valamit ügyesen csinál, megdicsérem, talán jobban is, mint a többieket, hogy érezze, figyelünk rá.

Mondj 10 hozzávalót a cool táborhoz!

Pizza, tánc, társas, zene, kedves tanárok, jó fej táborozók, játékos tanulás, fejlődés, esti fent lét, esti mese, szobatársak, új lehetőségek, jó idő.

Fantasztikus sikerélményed volt gyerekekkel, amikor…

Olyan is megmutatta a tábor végére az írását, aki egyszer sem volt hajlandó, hiába kértük. Megnyílt előttünk, a csoport és előttem, pedig korábban zárkózott volt. Ez bizonyította, hogy a közös alkotás kitágítja az emberek figyelmét, és nyitottabbá teszi őket.

Tartasz valamitől?

Nehéz lekötni a gyerekek figyelmét, főleg egy olyan szekcióban, ahol leginkább ülni kell, és fontos a figyelem.

Mire vagy kíváncsi a táborral kapcsolatban?

Milyen csapatom lesz idén, és hányan jönnek az írótáborba. Illetve hoznak-e esetleg magukkal írást.

Mit fogsz bebizonyítani magadnak?

Le tudom kötni a gyerekeket, és irodalmat nem csak úgy lehet tanulni, mint az iskolában. Az alkotás örömet okoz mindenkinek.

AJÁNLOTT

A gyerekkor egyik legjobb élménye

Interjú
A táboroztatókat meginterjúvoló sorozatunkat ezúttal Gabival folytatjuk. Most kiderül, miért jelentkezett ő a PEOPLE TEAM nyári táborába. Mutatkozz…

A ti örömötök a miénk is

Interjú
Ezúttal négy fiatalt kérdeztünk arról, miért jelentkeztek a PEOPLE TEAM kecskeméti nyári táborába táboroztatónak. Fehér Kata: „17 éves…

Friss